'Samsung Galaxy Watch 5-horloges komen zonder draairing'

'Samsung Galaxy Watch 5-horloges komen zonder draairing'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De Samsung Galaxy Watch 5-serie krijgt geen draairing waarmee je door de menu's kan scrollen. Dat blijkt uit nieuwe gelekte informatie. De draairing was jarenlang een typische functie voor Galaxy Watch-horloges.

Samsung Galaxy Watch 5-draairing

Als je op een smartwatch door de menu's wil scrollen, kan dat gewoon met je vinger. Heel wat fabrikanten geven hun horloges ook een draaikroon waarmee het scrollen sneller gaat, maar van Samsung zijn we al jarenlang een draairing gewend op de Galaxy Watch-horloges. Door de gehele schermrand te draaien blader je door de menu's, maar straks niet meer op de Galaxy Watch 5.

Dat nieuws is afkomstig van de bekende geruchtenverspreider Ice Universe. "Ik hoop echt dat Samsung de iconische draairing behoudt in plaats van die te vervangen door een minder goed alternatief", schrijft een Twitter-gebruiker. Waarop de geruchtenverspreider reageert: "Jammer genoeg zal de Galaxy Watch 5 Pro je teleurstellen."

De Galaxy Watch 5 komt dit jaar in drie varianten: een kleinere Galaxy Watch 5 (40 of 42 mm), een grotere Galaxy Watch 5 (44 of 46 mm) en een Galaxy Watch 5 Pro. Die laatste krijgt een grotere accu van 572 mAh, vergeleken met de andere varianten. Het is nog de vraag of Samsung de draairing enkel schrapt voor de Pro-versie of ook voor de andere horloges.

Meer Galaxy Watch 5 -geruchten

Eerder was gelekt dat de smartwatch verschijnt met een thermometer, al is het nog niet duidelijk of Samsung de functie al bij de lancering beschikbaar maakt. Over de Pro-versie is ook al bekend dat Samsung kiest voor hoogwaardigere materialen zoals titanium. Verder is er over nog niets bekend, maar de Galaxy Watch 4 was vorig jaar vanaf 269 euro te koop. Vermoedelijk komt zijn opvolger opnieuw in augustus op de markt.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Samsung-smartwatches? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

Wearables

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk