Samsung Galaxy Watch 5 volgt menstruatiecyclus met temperatuursensor

Samsung Galaxy Watch 5 volgt menstruatiecyclus met temperatuursensor

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De Samsung Galaxy Watch 5 krijgt binnenkort een update waarmee hij de menstruatiecyclus van vrouwen nauwkeurig kan opvolgen. Dat werkt aan de hand van de infrarood temperatuursensor op het horloge. De update komt in het tweede kwartaal van 2023 naar België en Nederland.

Samsung Galaxy Watch 5 menstruatiecyclus

Samsung slaat de handen in elkaar met Natural Cycles. Een bedrijf dat gespecialiseerd in in het opvolgen van de menstruatiecyclus en de vruchtbare periode voor vrouwen. De app van Natural Cycles volgt niet zomaar een kalender van 28 dagen, maar het gebruikt metingen van je lichaamstemperatuur om de vruchtbaarheidsstatus te controleren.

Het algoritme van Natural Cycles werkt binnenkort in een nieuwe functie voor de Galaxy Watch 5, dat maakt Samsung bekend. De smartwatch gebruikt straks zijn infrarood temperatuursensor om zo nauwkeurig de menstruatiecyclus van vrouwen te volgen. Dat werkt zowel bij het voorbereiden als het vermijden van een zwangerschap. Al is het niet aanbevolen om het systeem als enige anticonceptiemiddel te gebruiken.

"De Natural Cycles-app heeft wereldwijd miljoenen vrouwen geholpen om controle te krijgen over hun vruchtbaarheid", zegt dr. Raoul Scherwitzl co-CEO van Natural Cycles. "Dankzij deze samenwerking kan Samsung onze vruchtbaarheidstechnologie gebruiken om voor het eerst met een smartwatch de menstruatiecyclus te volgen via temperatuurmetingen."

Beschikbaarheid

De functie komt in het tweede kwartaal van 2023 naar Nederland en België, want ze is goedgekeurd door de 'Medical Device Regulation' van de EU. Ze zal exclusief werken op de Galaxy Watch 5 en de Galaxy Watch 5 Pro, omdat andere horloges van Samsung niet over een temperatuursensor beschikken.

Je leest meer over de Galaxy Watch 5 in onze review. We hebben daarnaast ook de Pro-versie uitgebreid getest. Wat denk jij van deze functie? Lijkt het jouw een handige extra voor vrouwen die de Galaxy Watch 5 gebruiken? Laat het ons weten in de reacties.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over smartwatches? Download dan onze Android-app en volg ons via Google Nieuws en op Telegram, Facebook, Instagram en Twitter.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk