Dit gehoorapparaat gaat concurrentie aan met Fitbit

Dit gehoorapparaat gaat concurrentie aan met Fitbit

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Hartslag bijhouden, stappen tellen en activiteiten tracken, volgens Schoonenberg heb je daar geen sporthorloge of fitnesstracker voor nodig. De aanbieder van hoortoestellen komt namelijk met de Phonak Audéo Fit, een gehoorapparaat die dit allemaal registreert.

Phonak Audéo Fit hoortoestel als gadget

De Phonak Audéo Fit is onder andere geschikt voor sportieve slechthorenden. Het hoortoestel houd dankzij speciale sensoren de hartslag, stappen en activiteiten bij en de resultaten zijn in een app te bekijken. Daarnaast kunnen er in de app persoonlijke doelen worden ingesteld.

De Phonak Audéo Fit beschikt over bluetooth-functie waarmee het gehoorapparaat onder andere verbonden kan worden met de smartphone of de TV. Het hoortoestel zelf bedienen kan door middel van ‘tap control’.

De Phonak Audéo Fit is volgens Schoonenberg niet alleen geschikt voor sportievelingen: ‘Omdat dit apparaat de hartslag altijd meet, niet alleen tijdens het sporten, kun je als slechthorende bijvoorbeeld ook in de app aan je hartslag zien welke situaties jou spanning geven. Met deze kennis kun je aanpassingen doen in je dagelijkse routines’, aldus Jacques Verzijlbergen, product specialist bij Schoonenberg. ‘Als je weet dat er een verband is tussen slechthorendheid en gezondheid (zo hebben slechthorenden meer kans op bijvoorbeeld een burn-out en vallen) en je hebt de tools om deze te controleren en daarop je leefgewoonten aan te passen, is dit uiteraard een enorme winst.’

Beschikbaarheid

De Phonak Audéo Fit is nog niet op de website van Schoonenberg te vinden, maar op de website van de fabrikant is het hoortoestel wel zichtbaar. Het is niet bekend wat het gehoorapparaat gaat kosten.

Dit gehoorapparaat gaat concurrentie aan met Fitbit

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk