Xiaomi Smart Band 7 Pro officieel: nu met gps, NFC en groter scherm

Xiaomi Smart Band 7 Pro officieel: nu met gps, NFC en groter scherm

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Xiaomi heeft een Pro-versie van zijn Smart Band 7 Pro in China voorgesteld. De Mi Band 7 Pro komt met een breder scherm, NFC en gps. De Belgische prijs is nog niet bekend, maar omgerekend kost hij 57 euro.

Xiaomi Smart Band 7 Pro lijkt meer op een smartwatch

De Smart Band 7 Pro is officieel aangekondigd door Xiaomi in zijn thuisland. Het apparaat lijkt veel op de Redmi Smart Band Pro en de Poco Watch. We zien namelijk eenzelfde breder display. Hierdoor lijkt de Smart Band 7 Pro meer op een smartwatch dan een fitnesstracker, en dan met name op de Apple Watch. De vorige maand aangekondigde Xiaomi Mi Band 7 heeft een smaller scherm.

De Xiaomi Smart Band 7 Pro krijgt een 1,64-inch AMOLED-scherm met een pixeldichtheid van 326ppi en een resolutie van 280 x 456 pixels. De Pro heeft net als de Smart Band 7 een scherm met een always-on-modus en zijn er 180 wijzerplaten. Xiaomi beweert dat de Mi Band 7 Pro een accuduur van 12 dagen heeft, en dat de fitnesstracker in zes dagen kan worden gebruikt bij zwaar gebruik.

Gezondheid en sporten

Alle standaard functies voor het volgen van je gezondheid zijn op de Smart Band 7 Pro te vinden. Denk aan een hartslagmeter, bloedzuurstofmonitoring, een SpO2-sensor, gedetailleerde slaapmonitoring en VO2 Max-schattingen voor het bepalen van je conditie.

Er zijn in totaal 117 trainingsmodi, waaronder 10 hardlooptrainingen. Je kan er ook mee zwemmen dankzij de 5ATM waterbestendigheid. Er is nu ook gps aan boord, je hoeft je smartphone dus niet mee te nemen tijdens een workout om een route vast te leggen. NFC is nu ook standaard aanwezig. Vorig jaar kwam Xiaomi nog met een NFC-variant van de Mi Band 6.

Prijs en beschikbaarheid

Zoals verwacht kost de Mi Band 7 Pro iets meer dan de reguliere Mi Band 7. Met 399 yuan, ongeveer 57 euro, is het echter nog steeds een goedkope fitnesstracker. De Xiaomi Smart Band 7 is in Nederland verkrijgbaar voor 59,99 euro in de Xiaomi-webshop.

Wat vind jij van deze luxere versie van de Xiaomi Smart Band 7? Misschien gebruik jij een andere fitnesstracker of smartwatch die je nog lang niet beu bent? Laat het ons weten in de reacties.

Xiaomi Smart Band 7 Pro officieel: nu met gps, NFC en groter scherm

De Xiaomi Mi Band 7

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Wearables

Dit vind je misschien ook leuk