Beleggen

Lees verder na de advertentie.
Bux CEO Nick Bortot maakte in 2012 de overstap van het Nederlandse BinckBank naar zijn fintech-startup genaamd ‘Bux’. Sinds de lancering werd de beleggingsapp uitgerold in onder andere Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk. België stond op de roadmap, maar het bleef onbekend wanneer de dienst hier daadwerkelijk van de grond zou komen. Deze twijfel is inmiddels verleden tijd, want de dienst is vanaf dinsdag in ons land toegekomen.
is een beleggingsapp die zich voornamelijk zou richten op de jongere doelgroep. Bortot noemt de lage rentes van banken als één van de redenen om te beleggen via de fintech: “Het wordt in Europa steeds moeilijker om een spaarpotje op te bouwen voor later”, aldus de CEO. Vermogen opbouwen zoals dat vroeger werd ‘gedaan’ – via de spaarrekening – zou inmiddels verleden tijd zijn.
De CEO ziet wel heil in beleggen, een methode waarvan het rendement vaak hoger ligt dan bij banken. Door de meeste jongeren zou beleggen echter niet als ‘relevante optie’ worden gezien. Bortot noemt het complexe aanbod en hoge commissies van beleggingsdiensten op als mogelijke redenen. Dat zou in de Bux-app anders liggen, met een overzichtelijk aanbod. Daarnaast worden er voor transacties worden geen commissies afgerekend.
Gratis transacties
Het openen van een rekening is gratis; daar blijft het echter niet bij. Normaliter zijn er kosten aan de aan- en verkooptransacties verbonden, zogenoemde ‘commissies’. Let wel, niet in alle gevallen hoeft er geen bedrag te worden betaald. Als een transactie direct uitgevoerd moet worden, of tegen een specifieke prijs, dan komen daar wel kosten bij kijken. Voor gratis transacties geldt dat ze voor het einde van de dag uitgevoerd worden.
Beleggen is echter niet zonder risico’s, zeker op de korte termijn kan veel geld verloren gaan. Bortot geeft aan dat het risico ‘beperkt blijft’ als er telkens een klein bedrag ingelegd wordt. Toch is beleggen in de meeste gevallen risicovoller dan het inleggen van je geld op een bankrekening. In het geval van Bux beleg je immers in een specifieke onderneming of eindproduct. De waarde van zo’n onderneming kan snel wijzigen bij slecht nieuws over het bedrijf, of als kwartaalcijfers slecht uitvallen.
Bux X downloaden
Ben je er zeker van dat je Bux eens uit zou willen proberen, dan kun je de Bux X-app downloaden uit de Play Store. Na het downloaden van de app dien je een account aan te maken, waarna je aan de slag kan met de eerste transacties. Mocht je ervaringen hebben met Bux, laat het dan weten in de reacties onder het artikel. Voor alle onwetende gebruikers, wat vinden jullie van een dienst zoals Bux?
App niet meer beschikbaar
com.getbux.android
Reacties
Inloggen of registreren
om een reactie achter te laten