
Lees verder na de advertentie.
1. All-In-One Toolbox(17 Tools)
Deze app bevat 17 tools waarmee je het geheugen van je toestel kunt bekijken (ROM, RAM, SD-kaart), processen in de achtergond kunt bekijken en stoppen maar ook je toestel kunt opschonen. Zo is er een cleaner voor je cachegeheugen, geschiedenis, bel- en SMS-geschiedenis, SD-kaart en APK’s. Ook kun je opstartprogramma’s aanpassen, apps naar je SD-kaart verplaatsen en apps in een batch verwijderen, herstellen of van een backup voorzien. De optie ‘Quick Boost’ schoont het RAM-geheugen met één klik op. De app bevat ook twee handige widgets.
2. Gogobot
Met Gogobot kun je op een leuke manier restaurants, hotels, café’s, museums en andere leuke plaatsen in de buurt zoeken of ontdekken. Daarnaast is het een sociaal netwerk waarbij je vrienden kunt maken. Berichten van vrienden over bijvoorbeeld een hotel waar ze geweest zijn, kun je ‘liken’, een reactie geven en er eventueel inchecken. Zelf kun je natuurlijk ook foto’s uploaden of inchecken bij een restaurant in de buurt. Bij het inchecken kun je meteen een aantal punten aan het restaurant meegeven en een review achterlaten. Hiervoor krijg je dan weer punten toegekend. Hotels kun je ook direct boeken en bij elke gelegenheid staan telefoonnummer, openingstijden, locatie- en adresgegevens vermeld. Het aantal gelegenheden is nog beperkt want de app is pas net uit, de gebruikers zullen de database van Gogobot dus moeten vullen maar de app heeft wel potentie vanwege de vele mogelijkheden die het heeft.
3. SF Launcher Alpha
SF Launcher is een alternatief voor je standaard launcher en bevat een Google Now-uiterlijk. Het bevindt zich nog in Alpha-status dus er zal nog heel veel veranderd worden maar de eerste opzet ziet er prima uit. Het bovenste deel laat een Google Now-afbeelding zien die ook met het verstrijken van de dag verandert. Daaronder vind je een vak om widgets in te plaatsen. Wanneer je in dit vak naar rechts veegt, kun je meer widgets toevoegen. De hoogte van de widgets kun je bij de instellingen veranderen. het vak daaronder bevat je favoriete apps. Vanuit het meest rechterscherm kom je in de applade van waaruit je apps kunt toevoegen aan je favorieten (lang ingedrukt houden). Voor een alpha ziet deze launcher er veelbelovend uit en we zijn benieuwd naar toekomstige updates. Er is ook een betaalde versie aanwezig die meer mogelijkheden biedt.
4. PushBullet
Met deze app kun je links, adressen, bestanden, notities en nog veel meer vanaf de browser op je pc of laptop versturen naar je Androidtelefoon. Je logt hiervoor met je Google-account in op deze website en installeert de app op je toestel. Vanuit de browser kun je dus gegevens direct naar je telefoon pushen, we kennen dit ook wel van Googles Chrome to Phone. Je kunt bijvoorbeeld ook een belangrijke afspraak pushen naar je telefoon zodat er een PushBullet-melding in je notificatiebalk verschijnt. Erg handig!
5. Notable: Quick Reminder
Het zal je vast wel eens gebeuren: je moet even iets onthouden, een telefoonnummer of een klusje, maar je hebt geen zin om een volwaardige takenbeheerapplicatie te gebruiken. Een handige applicatie in zo’n geval is Notable. Met deze app kun je snel en eenvoudig een boodschap aanmaken die in de notificatiebalk blijft staan. Daarbij kun je kiezen uit verschillende kleuren icoontjes. Notable blinkt uit in zijn eenvoud, is gratis en bevat geen advertenties.
6. Strobe Motion
We kennen inmiddels applicaties die zogenaamde cinemagrams kunnen maken, een bewegende ‘foto’. Een cinemagram is in feite een video waarbij maar een klein gedeelte van de video beweegt. Dit kan een erg mooi effect geven. Strobe Motion doet net wat anders. Bij deze applicatie maak je ook een video, of je kiest een bestaande video, maar beweegt de foto niet. Uit de video kies je een aantal frames, waarop je een bewegend onderwerp selecteert. Dat onderwerp verschijnt dan meerdere malen op het eindresultaat, de Strobe Motion-foto. Een voorbeeld: je maakt een video van iemand die op verschillende plaatsen gaat zitten. Op de Strobe Motion-foto lijkt het dan alsof er drie identieke mensen op één foto staat. Mocht het je nog niet helemaal duidelijk zijn, bekijk dan vooral even de onderstaande video.
https://www.youtube.com/watch?v=XzEHX29hIsg
7. LibreOffice Impress Remote
Deze week kwam LibreOffice 4 uit, de nieuwste versie van het populaire (gratis) alternatief voor Microsoft Office. Impress, de tegenhanger van Powerpoint, heeft ook weer nieuwe verbeteringen ondergaan en biedt de mogelijkheid om op afstand bestuurd te worden. Met de LibreOffice Impress Remote-applicatie kun je tijdens een presentatie jouw Androidtoestel gebruiken als afstandsbediening. Je krijgt dan een miniatuurweergave van de vorige en volgende slides te zien en ziet de notities die bij die slide horen. Momenteel werkt de applicatie alleen nog in combinatie met LibreOffice voor Linux (en alleen bepaalde distributies), maar ondersteuning voor Windows en OS X wordt binnen drie weken verwacht.
8. NoIMGdata
Als je dit ingesteld hebt, dan wordt jouw huidige locatie toegevoegd aan video’s en foto’s die gemaakt zijn op jouw Androidtoestel. Deze locatie wordt dan bepaald door middel van GPS en wordt opgeslagen in de zogenaamde EXIF-data. Dat de locatie toegevoegd is, kan erg handig zijn en ook leuk: je kunt bijvoorbeeld je foto’s weer laten geven op een kaart, zodat je precies kunt zien waar een bepaalde foto gemaakt is. Dat is vooral leuk als je net op vakantie bent geweest en daarbij verschillende locaties hebt bezocht. Het kan ook wel eens voorkomen dat je de locatie-informatie, om bijvoorbeeld privacyredenen, niet wilt weergeven. Met de applicatie NoIMGdata kun je op een eenvoudige manier de EXIF-data verwijderen, of alleen de GPS-gegevens uit de EXIF-data verwijderen. De applicatie is gruwelijk lelijk, maar lijkt het wel goed te doen en is ook eens helemaal gratis (met advertenties).
9.XStream Viewer
Met de applicatie XStream Viewer kun je bestanden die op jouw computer staan streamen naar je Androidtoestel. Hiervoor dien je de mediaserver van Xstream op jouw Windows-PC te installeren. Deze mediaserver kan de volgende bestandsformaten naar je Androidtoestel streamen: avi, .bup, .divx, .flv, .iso, .mp4, .mpg, .mpeg, .mpeg1, .mpeg2, .mpeg4, .mts, m1v, .m2v, .m4v, .mkv, .mov, .ogm, .ts, .vob, .3g2, .3gp, .wmv en .wtv. Van de applicatie is een gratis en een betaalde versie. Bij de betaalde versie kun je favorieten markeren. Momenteel werkt de applicatie alleen via het lokale netwerk. Een goed alternatief dat ook over het Internet werkt is Plex Media Server.
10. GtalkShare
Google Talk is de standaard messenger ingebouwd in het Androidsysteem. Nu is het vreemd genoeg (nog) niet mogelijk om een link te delen met één van je vrienden op Gtalk. Gelukkig is daar nu een app voor die te vinden is in het standaard deelmenu in Android. Vanuit hier word je naar een (nogal lelijk) scherm geleid waar je één van je contactpersonen in Gtalk kunt selecteren. Vervolgens klik je op ‘Send’ en de link staat in een chat bij de gekozen contactpersoon. Mooi? Nee. Maar werkbaar is het zeker, nu is het wachten op een soortgelijke update vanuit Google. Deze app is niet nieuw maar wel het vermelden hier waard.
11. EverClip
Er zijn vele apps waarmee je weblinks kunt opslaan om later terug te lezen of te bekijken. Dit is ook makkelijk met de app Evernote te doen alleen worden er dan geen volledige webpagina opgeslagen maar alleen de link. EverClip kan dit wel. Vanuit het standaard Android deelmenu kies je EverClip en de geopende webpagina wordt weergegeven in EverClip. Hier kun je nog een deel van de pagina eruit knippen. Zelfs pdf-bestanden kunnen met EverClip worden ingelezen en aangepast. Wanneer je een artikel hebt aangepast, wordt deze meteen naar Evernote geüpload. In de toekomst kun je hier nog een notebook selecteren. De Pro-versie (‚2,19) van EverClip bevat geen reclame en meer functies.
12. Avocado
Avocado is speciaal voor de stelletjes onder ons. Deze app gebruik je dan ook alleen samen met je partner. Je kunt berichten sturen, foto’s met kusjes en smilies, vooringestelde tekstberichten (die aan te passen zijn) en een knuffel. Verder kun je lijstjes aanmaken, afspraken toevoegen zoals bijvoorbeeld je trouwdag. Een leuke app voor de romantische stelletjes onder ons.
13. GQueues | Tasks & To-Do Lists
GQueues is een task manager, vergelijkbaar met Trello. Het bevat Google Calendar-integratie en is ook vanuit je browser te benaderen. Je kunt taken en to-do-items toevoegen en sorteren op belangrijkheid, notificaties ontvangen, zoeken in de app en met ‘voice input’ taken ingeven. De Queues zijn lijsten met de gekoppelde prioriteiten. Met deze app kun je dus een druk leven een stuk eenvoudiger inrichten. GQueues is 2 weken op proef, daarna zul je het moeten aanschaffen voor $25,- per jaar.
14.NFC by MOO
Met deze app kun je allerlei informatie naar een NFC-tag of MOO Business Card wegschrijven. Daarbij kun je denken aan: een link naar een website, naar een locatie in Google Maps, een contactpersoon of een telefoonummer. Gegevens kunnen ook weer makkelijk gedeeld worden met diverse social media. Daarnaast kun je met de ap je NFC-tag uitlezen en eventueel wissen.
15.MathStep
MathStep kun je stap voor stap wiskundige problemen voor je oplossen. Alle berekeningen worden op je scherm stapsgewijs opgebouwd en de oplossing wordt weergegeven nadat je op het vinkje hebt gedrukt. De oplossing bestaat uit de input en het resultaat. Wanneer de berekening versimpeld kan worden, zal dit ook meteen worden weergegeven. MathStep is een mooie maar vooral duidelijke calculator die stapsgewijs berekeningen laat zien en oplost.
16. NotesToGDocs
Note To GDocs laat je in een handomdraai een notitie maken en uploaden naar je Google Drive-account. Het schrijven van een notitie kan met tekst of spraak, vervolgens sluit je de app af of drukt op opslaan. De notitie wordt dan naar Google Drive gestuurd. Je kunt een folder in Drive selecteren waar de notities moeten worden opgeslagen, ook kun je het formaat van de bestandsnaam instellen. Dat is alles. NotesToGDocs is erg snel en handig voor onderweg.
17. DFT
DFT (De Financiële Telegraaf) geeft inzicht in (bijna) alles dat te maken heeft met beleggen en het handelen in effecten. Zo is er uiteraard het laatste nieuws van DFT.nl te lezen, maar zijn er ook realtime koersen te vinden van een groot aantal beurzen, is het mogelijk favoriete indices op te slaan om zo beter in de gaten te houden en zijn er video’s te bekijken van de redactie van DFT. Voor de belegger een mooie applicatie om op de hoogte te blijven!
18. Skype WiFi
Met Skype WiFi is het mogelijk om wereldwijd verbinding te maken met allerlei hotspots, die je vervolgens kunt betalen met je Skype-tegoed. Door gebruik te maken van Skype WiFi heb je in het buitenland makkelijker toegang tot WiFi, zonder datalimiet en betaal je per minuut. Je bent natuurlijk altijd afhankelijk van de locatie van de hotspots of je ook daadwerkelijk WiFi-bereik hebt in het buitenland.
19. Atrium for Facebook
Atrium is naar eigen zeggen het beste alternatief voor de officiële Facebook-app. Het is bevat zowel Facebook als Messenger en is erg snel. Atrium bevat dezelfde functies maar je kunt ervoor kiezen om de app niet in de achtergrond te laten draaien. Er zijn drie tabbladen, nieuwsoverzicht, vrienden online en chat. Wanneer je op een profiel klikt, zie je hun timeline, info, foto’s en video’s. Vanuit hier kun je ook meteen met de betreffende persoon chatten. Via het deelmenu in Android kun je geen foto’s delen met Atrium, dit kan alleen vanuit de app. Je kan hier niet aangeven waar en met wie je het wilt delen of een locatie toevoegen. De upload zelf is overigens erg snel. Anders dan de officiële app is de mogelijkheid om ‘rage faces’ toe te voegen in een status-update, al worden deze niet juist weergegeven op Facebook. Atrium is een prima maar vooral ook snel alternatief voor degene die niet al die mogelijkheden hoeven die de officiële app biedt.
20. iniDial
iniDial is een speeddialer die werkt met twee keer klikken op een letter. Het selecteren van een contactpersoon gebeurt op basis van initialen. Indien er nog maar één persoon voldoet aan de combinatie van letters die is ingegeven, wordt deze persoon getoond. Als je wil kan de applicatie ook automatisch beginnen met telefoneren als de persoon in kwestie maar één telefoonnummer heeft. Dit alles zorgt ervoor dat je iedereen in je adresboek heel snel kunt bereiken. Daarnaast kun je kiezen tussen een QWERTY- of een AZERTY-toetsenbord en de weergave van de voor- en achternaam instellen.
21. MijnKoelkast – Recepten zoeker
MijnReceptenboek.nl, een culinaire community van Nederland, heeft vorige week haar nieuwe gratis Android-app gelanceerd, de MijnKoelkast-app. Je kunt in deze app, zonder woorden in te typen volledig visueel en intuïtief recepten zoeken. Door producten uit de koelkast te slepen, wordt er naar recepten gezocht die in de database van MijnReceptenboek.nl aanwezig zijn. Dan hebben we het over 30.000 kwaliteitsrecepten. Stiekem is het best leuk om met je telefoon voor de koelkast te gaan staan, ingrediënten uit te zoeken, deze naar beneden te slepen in de app en dan de MijnKoelkast-app te laten zoeken naar bijpassende recepten.
22.newscover
newscover is een nieuwsreader waarin je makkelijk kunt zoeken op categorie en datum. Net als bij een papieren krant, sla je om de pagina door te slepen met je vingers en met een knijpbeweging kun je de lay-out veranderen. Het nieuws dat jij vaak leest, wordt door de app herkent en gefilterd zodat je nog meer nieuws ‘op maat’ voorgeschoteld krijgt. Artikelen kunnen ook worden opgeslagen om later te lezen en artikelen kunnen worden gedeeld met vrienden op Facebook en Twitter. Het lettertype is per artikel in grootte aan te passen en per artikel kun je gerelateerd nieuws als tweets en video’s bekijken.
23. Contacts Notification
Contacts Notification is een erg simpele app. Het bevindt zich in de notificatiebalk op je Androidtelefoon waar je tot 6 personen als snelkoppeling kunt toevoegen. In welke app je je ook bevindt, vanuit de notificatiebalk kun je dan snel één van deze personen bereiken via een telefoontje, sms, e-mail of een andere app. De grootte van de icoontjes is in te stellen en verder kun je per contactpersoon instellen of die persoon meteen gebeld moet worden of dat er eerst uit een menu moet worden gekozen.
24. Sidebar Lite
Wederom een manier om sneller te ‘multitasken’ op je Androidtelefoon, is de app Sidebar Lite. Deze balk met je favoriete apps is met een veegbeweging van de linkerkant naar het midden van je scherm te bereiken. Je kunt in plaats van een app ook een zogenaamde widget toevoegen. Dit zijn ’toggles’ waarmee je bijvoorbeeld wifi aan- of uit kunt zetten of knoppen om een muzieknummer voor- of achteruit te springen. Er zijn meer dan voldoende widgets om uit te kiezen. De app is aan te passen in uiterlijk en gevoeligheid van het ‘swipen’. In totaal kun je acht items toevoegen aan de balk, anders zul je de Pro-versie voor ‚ 1,49 moeten aanschaffen. Met deze betaalde versie heb je nog veel meer mogelijkheden.
25. In-Balanz
Elke dag hebben 500.000 mensen last van een ontregelde ademhaling. Dit tengevolge van diverse factoren als hyperventilatie, angst- en/of paniekaanvallen door stress of spanning. De app In-Balanz biedt een complete ademtherapie waardoor veel symptomen zullen verminderen of zelfs verdwijnen. Sonja Nijhuis is Stress/Counselor en Ademtherapeute en heeft deze app met privé gelden ontwikkeld voor mensen met een ontregelde ademhaling. De oefeningen (met stem) in de app moeten via een in-appbetaling worden aangeschaft, verder vind je er een symptomenlijst en algemene informatie.
26. 9GAG – Official 9GAG app
9GAG is een humorwebsite uit Hong Kong en stamt uit 2008. De in de Verenigde Staten gehoste website staat bekend om het terugkerende gebruik van internetmemes. Omdat er nog steeds geen officiële Android-app bestond, zijn er vele varianten beschikbaar in de Play Store, zoals NINE. Gelukkig is de officiële app nu wel beschikbaar. Het menu aan de linkerkant van de app bevat naast Posts Upvoted een drietal categorieën, te weten Hot, Trending en Vote, overeenkomstig de website. De afbeeldingen laden erg snel en het is mogelijk om elke afbeelding van commentaar te voorzien, te ‘liken’ of te delen. Je kunt de afbeelding of de link delen via het standaard deelmenu. De instellingen geven een mogelijkheid om in Safe Mode de plaatjes te bekijken en op Votes op je Facebook te publiceren.
27. Superuser
Superuser is een applicatie die, na instemming van de gebruiker, controleert welke applicaties van rootrechten gebruik mogen maken. Superuser kan apart in de Play Store worden gedownload maar komt vaak mee bij het rooten van een telefoon. Superuser kan zo ingesteld worden de ze ‘onthoudt’ welke applicatie toestemming heeft. Concluderend, Superuser beheert en verleent dus roottoegang van bepaalde applicaties op je toestel. Ontwikkelaar Koush onder andere bekend van ClockworkMod en Carbon heeft nu zijn eigen versie in de Play Store gezet. De meest belangrijke reden waarom hij dit gedaan heeft is het simpele feit dat hij vind dat SU open-source moet zijn. De app is geschikt voor zowel telefoons als tablets.
28. Notification LockScreen Widget
Android 4.2 (Jelly Bean) is het mogelijk om widgets toe te voegen aan het ontgrendelscherm (lockscreen). Deze widgets kunnen een handige manier zijn om informatie weer te geven op het lockscreen. DashClock met zijn meerdere widgets is hier een mooi voorbeeld van. Notification Lockscreen werkt volgens hetzelfde principe, WhatsApp-, Gtalkberichten en afspraken zijn allemaal zichtbaar op je ontgrendelscherm. Er is veel in te stellen in de widget, het uiterlijk, auto screen on (telefoon aan wanneer er een melding binnenkomt) en nog veel meer.
29. Thread
Deze app vervangt je dialer en geeft informatie van je vrienden op sociale netwerken wanneer je gebeld wordt. Natuurlijk is er ook een adresboek aanwezig, evenals je belgeschiedenis, je favoriete contactpersonen en sms’jes. Gegevens worden geïmporteerd uit Twitter, Facebook, Gmail en je sms’jes. Wanneer je gebeld wordt, zie je meteen de laatste Facebook- en Twitterupdates van die persoon tezamen met de e-mailberichten en sms’jes die onderling zijn verstuurd. Na een gesprek kun je meteen via diverse mogelijkheden een berichtje sturen naar één van je contactpersonen. Het concept is niet nieuw maar deze bètaversie is al erg compleet.
30. Instructables
Instructables is een community waarbij elke deelnemer howto’s, handleidingen, recepten en nog veel meer kan delen. Dit kan gaan over een het maken van quilts, 3D-prints, schoonmoeders taart, boekenplanken, lampen of zelfs je eigen minicaravan. De app bestaat uit verschillende categorieën waarbinnen je kunt zoeken. Je kunt ook je eigen ‘Instructables’ uploaden, inclusief tekst en foto’s. Hierop kan door anderen weer gereageerd of gestemd worden. Interessante mensen kun je volgen en leuke Instructables kun je aan je favorieten toevoegen of delen via het standaard Androiddeelmenu. Voor dit alles zul je je moeten aanmelden maar gelukkig kan dit binnen de app. Instructables ziet er mooi uit, werkt snel en alleen al het lezen van al de howto’s is al erg vermakelijk, laat staan het uitvoeren ervan.
31. Skedule
Skedule is een roosterapp die synchroniseert met Windows, MacOS en Linux. Je kunt zoveel lessen en leraren invullen als je wilt, van maandag tot en met zondag, inclusief de klaslokalen. Verder is er nog een ToDo-mogelijkheid aanwezig, waar je bijvoorbeeld huiswerk kunt koppelen aan een bepaalde les. De app ziet er mooi uit, vooral in landschapsmodus, alleen zijn sommige delen nog niet volledig vertaald naar het Engels. Ook Nexus 7-tablets worden ondersteund.
32. Light Notepad
Voor de mensen die van heel, heel erg ‘clean’ houden, is notities maken in Light Notepad een verademing. Geen uitgebreide instellingen en menu’s, alleen de mogelijkheid om notities met notificaties in te stellen. Per notitie kan één notificatie ingesteld worden en een internetverbinding is niet nodig. In de toekomst zal er ook een widget voor het ontgrendelscherm op toestellen met Android 4.2 komen en een deelfunctie worden toegevoegd.
33. Huizen (voor tablets)
Met Huizen is het, zoals de naam al doet vermoeden, mogelijk om huizen te zoeken in de omgeving. Vervolgens is te bekijken voor hoeveel, hoe lang en verdere details te bekijken per huis. Deze versie is geoptimaliseerd voor tablets en heeft een mooie heldere interface. Het zou wel wenselijk zijn als de locatie automatisch bepaald wordt en huizen in de buurt weergegeven worden. Data komt via Huizenzoeker, dus in sommige gebieden is het aanbod beperkt. Wel leuk om te vermelden dat de ontwikkelaar gestart is met ontwikkelen na de devtutorials op ons forum te hebben gevolgd. Wellicht overbodig, maar deze app werkt vooralsnog alleen op tablets.
34. System Monitor
Sommige mensen zijn (soms haast obsessief) bezig met het monitoren en optimaliseren van hun Androidtelefoon. Deze mensen kunnen hun hart ophalen met System Monitor dat werkt vanaf Android 4.0. Deze app laat in zowel tekst als in een grafiek statistieken zien van het gebruik van je processor, RAM-geheugen, disk I/O (lees- en schrijfsnelheid van je SDkaart), netwerk en meest ‘slurpende’ apps. De betaalde versie bevat een aantal extra’s. Deze heeft een DashClock-extensie en wanneer je beschikt over meerdere kernen, dan kun je de activiteit per kern ook weergeven. Er is ook een zogenaamde ‘floating’ of zwevende monitor die altijd zichtbaar is en je hebt de beschikking over een vijftal widgets. Als laatste kun je meerdere uitschuifbare notificaties laten weergeven. System Monitor is een prachtige app in Holo-stijl en is zeer makkelijk in gebruik.
35. Social Notification Free
Wanneer je een Twitterverslaafde bent en elk moment dat je meemaakt zo snel mogelijk op Twitter wilt gooien, dan is deze app een uitkomst. Je kunt namelijk meteen vanuit de notificatiebalk een tweet versturen. Daarnaast kun je je bezigheden ook delen met Facebook, Gmail en andere apps en sociale netwerken. Het is ook mogelijk om privéberichten te versturen en te lange berichten worden automatisch verkort via bit.ly. De betaalde versie bevat een DashClock-extensie, kan locaties en foto’s versturen in een tweet en bevat een uitgebreidere notificatie.
36. Lync 2013
Microsoft Lync 2013 is een communicatietool voor digitaal samenwerken waarin gebruikers een centraal overzicht hebben over al hun contacten. Je kunt het zien als een messenger voor de zakelijke markt. De app bevat dus instant messaging, VoIP-bellen en mogelijkheden voor video-conferenties. Aan deze laatste mogelijkheid zal later dit jaar Skype worden toegevoegd. Met Lync 2013 kun je eenvoudig chatten, e-mailen, een audio- of videogesprek starten, een vergadering houden en een gedeelde agenda beheren. De app werkt alleen als je werkgever een licentie heeft van een Microsoft Lync-server of een Office 365-pakket. Natuurlijk heb je ook een Lync-account nodig.
37. Buzz Launcher Beta
Met Buzz Launcher kun je je homescreens makkelijk indelen zonder daarbij lastig gevallen te worden door oneindig veel instellingen. Er zijn achtergronden, wallpapers, icoontjes, applicatielades, widgets en nog veel meer andere zaken aanwezig in de zogenaamde ‘homepacks’ waarmee je je homescreen kunt indelen. Je persoonlijke homescreen/Homepack kun je vervolgens delen met anderen. In de Homepack Buzz Service zijn al meer dan 300 homescreens aanwezig waaruit je kunt kiezen. Daarnaast kun je ook je eigen icoontjes en widgets ontwerpen. Natuurlijk is het de bedoeling dat zoveel mogelijk mensen jouw Homepacks donwloaden en installeren en van een buzz of like voorzien. Buzz Launcher verkeert nog in bèta maar is nu al een interessant concept.
38. Fynch for Twitter
Fynch is een middel om je timeline op Twitter overzichtelijker te maken. Sommige vrienden versturen twee tweets per dag, andere weer tweehonderd. Fynch houd je op de hoogte van de minder actieve mensen op Twitter, zodat je deze berichten niet hoeft te missen. Daarnaast kan het je informeren over mensen die ineens een stuk meer berichten versturen of wanneer iemand reageert op een onderwerp dat ’trending’ is. In de toekomst zal de app van een aantal leuke extra’s worden voorzien als Holo-thema’s en uitvouwbare notificaties (Jelly Bean). Fynch is ideaal voor de mensen die veel vrienden hebben op Twitter en wat orde op zaken willen stellen.
39. BBQScreen *ROOT*
Met roottoegang op je telefoon, de app BBQScreen en het programma op je pc of laptop geïnstalleerd, kun je in real-time beelden van je telefoon naar je laptop versturen zonder vertraging. Dit kan via WiFi of tethering via USB of Bluetooth. Op deze manier kun je op een groter scherm dat dat van je telefoon, beelden aan vrienden of familie laten zien. Je Androidtoestel moet hiervoor wel geroot zijn.
40. Fiets! VL
Met deze app kun je eenvoudig een fietsroute plannen door middel van knooppunten of een begin- en een eindpunt in België. Erg handig dus als je van tevoren een route wilt uitstippelen. De app is ook als navigatie te gebruiken tijdens het fietsen. Via Routeplein is een groot aantal van de eerder genoemde fietsknooppunten te downloaden (of te uploaden). Deze kun je naar de app versturen. Zelf gereden routes kun je opslaan en delen met gebruikers op Routeplein.
41. Vanavond.tv – TV Gids
De makers van TVGiDS.tv hebben een afgeslankte versie van de gelijknamige app in de Play Store gezet. De app bevat maar vier categorieën (Gids, Films inclusief IMDb-waardering, Tips, Nu en Straks) maar deze voorzien je dan wel in voldoende informatie. Alle programma’s zijn te delen en het zenderaanbod is bij instellingen aan te passen. Voor de mensen die hier voldoende aan hebben en snel willen weten wat er straks op tv is, zullen veel gemak hebben aan Vanavond.tv.
42. Het weer in België
MeteoBelgië heeft een prachtige weerapplicatie ontwikkeld, inclusief widget en uitschuifbare notificaties. Er is een 5-daagse weerverwachting maar ook informatie over het weer per regio, weerstations, radarbeelden en waarschuwingen. De weer te geven regio’s zijn in te stellen, evenals de locatie. De locatie kan helaas niet per GPS automatisch worden bijgewerkt. Kortom een complete applicatie voor het weer in België.
43. App van de Dag – 100% Gratis
“Elke dag 24 uur lang gratis een app waarvoor je anders moet betalen!” Dat spreekt de gemiddelde Nederlander vast aan, dacht ik zo. App van de Dag onderhandelt dagelijks met de makers van een geselecteerde app om de app 24 uur gratis aan te bieden. Vaak wordt er een lite- of trialversie aangeboden, hier moet je dan een code invullen. Natuurlijk is het ook een uitgelezen mogelijkheid om nieuwe apps te ontdekken, al lees je dat hier op Androidworld ook natuurlijk.
44. StatusAgenda (beta)
Deze agenda-app bevindt zich in je notificatiebalk. Wanneer je deze uitschuift, vind je alle afspraken die zich bevinden in je agenda. Het tijdsbestek is in te stellen van 1 tot en met 7 of 14 dagen. De verversinterval is ook in te stellen zodat je hierop weer wat accuduur kunt besparen. Google Calendar wordt gebruikt om gegevens te synchroniseren. Ook deze app is een bètavariant, er zullen dus nog vele mogelijkheden worden toegevoegd.
45. DS video
NAS staat voor Network Attached Storage of simpeler gezegd een externe harde schijf die verbonden is met je (thuis)netwerk. Met deze app kan je waar dan ook ter wereld de video’s van je NAS harde schijf (DiskStation) streamen naar je Android-smartphone. Je NAS moet dan wel afkomstig zijn van de fabrikant Synology. Met de app kun je dus bekijken wat je wilt, zonder het altijd op je SD-kaartje te moeten hebben. Verder kun je TV-programma’s opnemen, mits je over een DTV-dongle in je DiskStation beschikt. Video Station 1.1 en hoger wordt ondersteund.
46. Dreams Dictionary (Meanings)!!
Hoe makkelijk zou het zijn om je dromen te laten analyseren door een app. Dreams Dictionary doet dit voor je, al is het wel in het Engels. Hier is geen internetverbinding voor nodig, de app is ook offline te gebruiken. Je kunt in de app zoeken op bepaalde termen of er zelf eentje ingeven in de zoekbalk. Bij dit laatste worden meteen resultaten weergegeven waaruit je makkelijk een term kunt kiezen. Je kunt de resultaten vanuit de app desgewenst delen via het standaard deelmenu in Android. Verwacht geen hoogstaande psychologische analyses maar een soort van leidraad voor wat betreft je dromen.
47. Manage SMS
Manage SMS is een handige tool voor mensen die veel sms’jes ontvangen en versturen. Je kan makkelijk grote hoeveelheden met één druk op de knop opslaan als back-up, verwijderen of herstellen. Hierbij kun je kiezen uit alleen de verstuurde of ontvangen berichten of juist beide. Daarnaast kun je ook uitgebreide statistieken bekijken. Dit kan per maand, week of per dag en op basis van ontvangen en verstuurde berichten.
48. SphereTones
SphereTones is een bijzondere app om muziek te maken. Je begint met een wit scherm en wanneer je erop drukt verschijnen er cirkels waaruit geluiden komen. Om echt te gaan componeren, moet je een kleine bal naar een plek op je scherm slepen en loslaten. Het geluid dat deze bal produceert zal dan deze beweging blijven maken en zo een ritme creëren. Dit kun je vervolgens met meerdere ballen doen zodat er een waar muziekstuk in de vorm van een SphereTone (bol) zal ontstaan. Het inzoomen maakt het geheel nog interessanter, je ziet zo al je gecomponeerde ‘Spheres’ in een mooie weergave en bent zo in staat om meerdere stukken in geluid aan te passen.
49. 90night (Sleep Cycle Calc)
Volgens de maker van deze app is onze nachtrust opgedeeld in slaapcycli van 90 minuten. Deze app geeft aan wanneer je wakker moet worden, aan de hand van de door jouw ingevoerde bedtijd. Dit kan ook andersom worden ingegeven, dus de tijd dat je naar bed moet gebaseerd op de tijd dat je eruit moet. Wanneer je deze slaapcyclus aanhoudt, zul je dus fris uit je bed komen, aldus de ontwikkelaar. Tijd om te testen dus!
50. Zime (BETA) | To-do + Calendar
Je hebt Androidagenda’s en Androidagenda’s. Ze zien er allemaal ongeveer gelijk uit qua indeling. Zime laat de standaard helemaal los en introduceert een 3D-weergave van je agenda inclusief taken met prioriteiten. Je agenda(‘s) kunnen worden gesynchroniseerd met Zime. Daarnaast kunnen er taken en vergadering worden aangemaakt die vervolgens dynamisch je tijdlijn volgen. Ze kunnen ook worden weergegeven in voortgangsrapportage. Zime is even wennen maar zal voor velen een mooi alternatief of zoals de makers aangeven, een personal coach, worden. Zime werkt op toestellen vanaf Android 4.0.
51. ScanCT
Afgelopen vrijdag is de derde editie van de ScanCoveryTrial richting het hoge noorden begonnen, een autotoertocht waarbij ruim zeventig auto’s sneeuw, ijs en temperaturen ver onder nul trotseren in poging elke etappe op tijd te voltooien. De ScanCoveryTrial editie 2013, wordt gereden van vrijdag 4 januari tot en met zaterdag 12 januari 2013 en kan (live) gevolgd worden via de Androidapp. ScanCT geeft nieuws, routes met de deelnemende teams, resultaten, tweets, partners en CT in de media weer. Voor de fans die op de hoogte willen blijven van de etappes is ScanCT een must.
52. EasyTodo | Task and To-do List
EasyTodo synchroniseert je Google Taken maar je kunt to-do’s ook lokaal dus zonder Google Taken aanmaken. De Holo-interface werkt prettig en ziet er prima uit. De taken zijn gesorteerd op lijsten en er is een mogelijkheid om ze te sorteren op datum, prioriteit en op lijst. De lijsten kunnen ook worden gedeeld zodat je gezamenlijk taken kunt afronden. Taken kun met een veegbeweging bijvoorbeeld zo ingesteld worden dat ze worden afgerond. Verder zijn er geluids- en trilnotificaties in te stellen die ook weer met een snooze kunnen worden uitgesteld. Tevens kunnen gemiste oproepen en verjaardagen van je contactpersonen worden toegevoegd. EasyTodo is een mooie app die je niets meer laat vergeten.
53. InDrive: Custom Car Home
Indrive is een mooie vervanger voor Googles eigen Car Home-applicatie. De app bevat 3 pagina’s waar je onder andere snelkoppelingen naar apps, contactpersonen en Gmail-labels kunt plaatsen. Het tweede tabblad geeft allerlei gedetailleerde informatie weer over je rijgedrag zoals een snelheidsmeter, gemiddelde snelheid, het weer, maximum snelheid en nog veel meer. Het derde tabblad biedt een muziekspeler met ondersteuning voor Poweramp en de standaard muziekspeler in Android. Verder zijn er nog instellingen als het aanpassen van het volume en de schermhelderheid. Indrive is een uitgebreide boordcomputer en ideaal voor mensen die veel met de auto reizen.
54. OpzegApp
De naam zegt het al, je abonnement opzeggen van een bond, krant, omroep, politieke partij et cetera, kan nu ook via een app. Volgen de mensen achter de OpzegApp kun je binnen 3 minuten een abonnement of lidmaatschap opzeggen. Na het invullen van de gegevens en het doen van de inapp-aankoop ter waarde van ‚1,79 wordt er een schriftelijke opzegging verstuurd naar het desbetreffende bedrijf/organisatie. Deze kosten zijn voor de administratieve afhandeling. Ook wordt de lijst met bedrijven wordt regelmatig geüpdatet en kun je Twitter, Facebook of per e-mail aangeven welk bedrijf je er graag bij zou willen zien.
55. QuickSettings
Deze app gaat verder waar Android 4.2 zo’n beetje is achtergebleven met de snelle instellingen. Om bij deze instellingen te komen haal je de notificatiebalk naar beneden en klik je op het icoontje rechts bovenin. Nu bleek dat niet echt instellingen zijn, maar juist snelkoppelingen naar de instellingen. QuickSettings slaat deze extra stappen over door niet met snelkoppelingen te werken maar met ‘power toggles’ zoals we dat ook zien bij Notification Toggle en MoreQuicklyPanel maar dan in de stijl van Jelly Bean. Er is een probeerversie en een licentie voor ‚1,- waarmee je toegang tot meer functies hebt.
56. Tyype Keyboard Free
Appvetica is een bedrijf dat voorheen iOS-apps ontwikkelde maar met Tyype nu ook de overstap naar Android heeft gemaakt. Tyype is een intuïtief toetsenbord met een ’touchpad’ onderin. Dit touchpad herkent verscheidene gebaren (gestures) en het bevat een soort van uitgebreide cursor-functie. Met deze functie kun je makkelijk tekst of één voor één woorden selecteren en vervolgens kopiëren of knippen en plakken. Je kunt het toetsenbord 5 dagen gratis uitproberen en vervolgens aanschaffen voor ‚ 1,49.
https://youtu.be/xyf4LqpKGBA
57. Basketball NL
Tot op heden bestond er een enkele Android-app waarmee amateuruitslagen en -standen van het Nederlandse basketbal te bekijken was. Vorige week is daar een extra app aan toegevoegd en wel de Basketball NL-app. Met deze app kan je alle uitslagen, standen, schema’s en nieuws inzien maar ook alle competities per basketbalclub bekijken. Je kan makkelijk competities bewaren zodat je later sneller de uitslagen kunt checken. Daarnaast wordt er ook informatie over bijvoorbeeld een sporthal (locatie) weergegeven.
58. Nike Training Club
Nike Training Club is je personal coach waarmee je op elk moment van de dag één of meer van de 114 workouts kunt doen. Deze worden bij opstarten apart gedownload (285 MB) en vervolgens kun je meteen aan de slag, als pro, beginner of ergens daartussenin. Uiteraard zijn er instructies en demonstratievideo’s aanwezig zodat ook een beginner makkelijk ermee aan de slag kan. Je kunt ook ‘speciale’ workouts van bekende trainers vrijspelen, muziek afspelen, resultaten delen via Facebook of Twitter en beloningen krijgen. Met het nieuwe jaar op komst, is dit een mooie app voor goede voornemens.
59. LINE Tools
LINE Tools kun je vergelijken met Smart Tools – Gereedschapskist, een soort gereedschapskist op je Androidtelefoon. Deze app bevat ook diverse meetinstrumenten als een digitale meetlat, omgevingsgeluidmeter, kompas maar ook een stopwatch, timer (kookwekker), zaklamp, vergrootglas, rekenmachine, spiegel en zelfs een optie om de hoeveelheid spaghetti op je bord af te meten (???). Tools die je vaak gebruikt, kun je aan je favorieten toevoegen. Kortom, veel handige tools in een all-in-one-app.
60. FreeMyApps
FreeMyApps is een in bèta verkerend concept waarmee je apps kunt testen. Wanneer je een app hebt getest word je een aantal punten toegekend waarmee je vervolgens kortingsbonnen kunt verkrijgen die te besteden zijn in de Play Store of Amazon Appstore. Interessant idee voor zowel ontwikkelaars als gebruikers want het mes snijdt hier aan twee kanten.
61. Clock plus DayDream
Daydream is een nieuwe functie in Jelly Bean. Deze ‘dagdroom’-applicatie kan worden gebruikt om informatie op het scherm weer te geven op het moment dat een Androidtoestel aan de lader ligt of op een dock staat. Clock plus DayDream is een verbeterde versie van de standaard klok in ‘dagdromen’ in je instellingenmenu. Er is een analoge en een digitale klok aanwezig en tevens een nachtmodus. Extra’s bovenop de standaard klok zijn: huidige datum, ongelezen sms’jes, ongelezen Gmail-berichten en gemiste oproepen.
62. GramWidget – Instagram Widget
Met deze widget kun je Instagram-foto’s van bepaalde gebruikers, populaire Instagram-foto’s, foto’s met een bepaalde ’tag’ of van je Instagram-vrienden op je homescreen bekijken. Daarnaast kun je instellen hoe vaak de foto’s moeten worden ververst, dit kan ook handmatig. Ook de overgang tussen foto’s kan op seconden ingesteld worden. De widget kun je op je homescreen in grootte aanpassen en vanuit de widget kun je naar de betreffende foto in Instagram navigeren, een foto ‘liken’ of een reactie plaatsen. Helaas is het uiterlijk van de widget wat beperkt en kun je hierin niks veranderen. Er is ook een zogenaamde lockscreen-widget aanwezig, bestemd voor het vernieuwde lockscreen in Android 4.2.
63. Droid Manager
Droid Manager is een soort notitie-app die je herinnert aan bepaalde zaken die gekoppeld zijn aan een locatie. Registreren kan via een nieuw account of via Facebook en je kunt tot en met vier Androidtelefoons koppelen aan je account. In het onderdeel ‘stream messages’ kun je een link, YouTube-video, Google Map-locatie of gewoon een stukje tekst ingeven. Wanneer je dan op een bepaalde locatie bent, waar je de notitie aan hebt gekoppeld, krijg je een melding. De app is ook prima te gebruiken in geval van verlies of diefstal. Vanaf afstand kun je je telefoon vergrendelen en de inhoud wissen via de website van Droid Manager. Vanaf je PC kun je met Droid Manager je telefoon op afstand bedienen, dus je foto’s bekijken, apps ‘liken’ of (de)blokkeren en nog veel meer. Een zeer complete app dus die per locatie jou herinnert aan belangrijke dingen.
64. Fab
Fab.com is een snel groeiend e-commerce-bedrijf en heeft lanceert vandaag haar Europese mobiele koopapplicatie voor Android. Met de lancering van deze app wil ze een nieuwe stap zetten om ’s werelds eerste volledig mobiele internetshop te worden. In de app kun je shoppen naar kleding, servies, sieraden, verlichting, gadgets en nog veel meer door een (Facebook)account aan te maken en te gaan zoeken. Dit kan op prijs, categorie of kleur. Dagelijks ontvang je ontwerpinspiraties en aanbiedingen, er is een live feed van activiteiten op Fab en kun je favoriete ontwerpen delen op Facebook, Twitter, e-mail en sms. Hiermee verdien je dan weer credits. Er is een agenda in de app aanwezig, uitgelichte en nieuwe producten en een sectie waarbij je aanbiedingen die bijna eindigen kunt bekijken. Voor must-have voor de echte shopaholics.
65. Cliënt Online
Alle accountants- en administratiekantoren hebben met deze app de mogelijkheid om hun klanten ook mobiel te bedienen en hiermee kan het dus een waardevolle mobiele toevoeging zijn aan het dienstenpakket van hun accountants- of administratiekantoor. In de app kunnen klanten hun online dossier inzien. Zij kunnen direct in de app belastingaangiften en rapportages bekijken en deze met een PIN-code of SMS-token accorderen (goed- of afkeuren). De documenten worden vervolgens automatisch naar de Belastingdienst, Kamers van Koophandel of de bank gestuurd. Ook kun je als klant vanuit de app direct contact opnemen met je accountants- of administratiekantoor. Gebruikers met meerdere bedrijven kunnen met één keer inloggen van al hun bedrijven alle dossiers raadplegen en te accorderen documenten beoordelen.
66. SwitchApps
Met deze app kun je makkelijk en snel schakelen tussen je apps. Er is een in kleur aan te passen icoontje altijd zichtbaar op je scherm. Wanneer je er op klikt, zie je je recente apps die je kunt openen of sluiten (veegbeweging) of zelfs alle apps in één keer kunt sluiten. Het scherm met apps kun je aanpassen aan de standaard recente apps-lijst in Android 4.0 en hoger. Met een dubbelklik op je je favoriete apps welke je natuurlijk zelf kunt instellen. Hier vind je meteen een menu waar je instellingen als wifi en bluetooth in- en uit kunt schakelen of je helderheid van je scherm kunt aanpassen. Wisselen tussen apps kan wanneer je het icoontje ingedrukt houdt en veegt tussen de verschillende apps. Verder zijn er nog veel meer handigheidjes ingebouwd om sneller te kunnen werken op je Androidtelefoon.
67. Smart Volume Control
Met Smart Volume Control kun je op een zeer uitgebreide manier geluidsprofielen instellen, iets dat vooralsnog ontbreekt in Android. Deze kun je in de betaalde (nu afgeprijsde) versie inplannen. Profielen zijn op een tijd, een bepaalde locatie of afspraak in je agenda in- of uit te schakelen. Daarnaast zij er nog eens 23 widgets aanwezig. Je kunt ook je GPS-, wifi- of dataverbinding automatisch in- of uitschakelen op een bepaalde tijd of de vliegmodus instellen. Dan is er ook de Speed Volume Mode die het geluid aanpast aan je snelheid. De Headphones Mode zorgt ervoor dat het geluid wordt gedempt wanneer je je koptelefoon uit je telefoon haalt. Zo zijn er nog veel meer functies en belooft de ontwikkelaar zo min mogelijk aanslag op je accuduur.
68. Opwaarderen.nl
Prepaid-abonnees kunnen met deze app hun beltegoed opwaarderen. Je kiest eenvoudig je telecomprovider en vervolgens het bedrag waarmee je je tegoed wilt opwaarderen. Daarna vul je je mobiele nummer is, handmatig of vanuit je adresboek. De transactie zal dan via iDEAl, creditcard of PayPal plaatsvinden. je kunt via Facebook inloggen maar ook via een wachtwoord of zonder account. Binnen enkele minuten ontvang je dan een e-mail met je opwaardeercode. Wanneer je een account hebt voor Opwaarderen.nl, dan kun je de code ook per sms-bericht ontvangen. Wanneer je de opwaardeercode kwijt bent geraakt, kun je deze altijd terugzien in je bestelhistorie.
69. Pomodoro Timer Lite
Met de Pomodoro Timer is een voorbeeld van time management waarbij je in een korte tijd een bepaalde taak kunt afronden. Je kunt het omschrijven als een taakwekker in plaats van kookwekker waarbij je een pauze in kunt lassen. Omschrijf de taak of opdracht die je moet afronden, stel de tijd in (25 minuten) en je kunt aan de slag. Wanneer je de wekker afgaat kun je een pauze nemen. Pomodoro Timer Lite is gratis maar je kan ook de pro-versie voor ‚ 0,99 aanschaffen om de ontwikkeling van de app te ondersteunen en extra mogelijkheden te verkrijgen zoals een historie.
70. Simple Organizer
Simple Organizer is een eenvoudige app voor degene die taken willen afronden, notities willen maken, kortom hun productiviteit willen verhogen zonder al te veel poespas. Simple Organizer is eigenlijk een simpele versie van Evernote. De aangemaakte notities, taken en afspraken kun je vastmaken (pinnen) aan je notificatiebalk. Uiteraard kun je ze bewerken, de prioriteit en locatie van afspraken en taken instellen en bekijken maar ook zoeken en filteren op meerdere mogelijkheden. Notificaties kunnen per e-mail, alarmgeluid of notificatie ingesteld worden. Simple Organizer is gratis maar je kan ook de pro-versie voor ‚ 2,50 aanschaffen om de advertenties te verwijderen en extra mogelijkheden te verkrijgen zoals het uploaden van foto’s en delen van notities, taken of afspraken met vrienden.
71. Toogethr
Met deze app kun je eenvoudig ritten delen en een rit vinden om mee te rijden. Ook word je via een push-notificatie op de hoogte gebracht van matches en verzoeken voor meerijden. Met 8 miljoen auto’s in Nederland en een gemiddelde bezettingsgraad van 1,2 autostoel zijn er dan ook voldoende mogelijkheden om met elkaar mee te rijden. Toogethr maakt de beschikbaarheidsinformatie inzichtelijk en koppelt bestuurder en passagier via hun sociale netwerk profiel. Daarbij kan een bestuurder een rit gratis of betaald aanbieden. In dat laatste geval zorgt Toogethr voor de betaling: veilig en zonder gedoe. Beter voor het milieu, minder files en gezelliger dus. Er zijn natuurlijk ook alternatieven beschikbaar als de ANWB Onderweg-app waarin je in het Samenrijden-onderdeel ook kunt zoeken naar mensen om te carpoolen.
72. Social NameCard
Social NameCard (de Nederlandse benaming in de Play Store gebruiken we maar even niet) is een app waar je een naamkaartje of visitekaartje mee kunt maken. Je logt in via Facebook, dan worden je profielfoto en omslagfoto geïmporteerd. Hier kun je nog wat informatie als een telefoonnummer en je levensmotto aan toevoegen. Daarna kun je je naamkaartje delen met je vrienden of kennissen.
73. Smart TV Remote
Met Smart TV Remote kun je je Samsung-TV bedienen via je lokale netwerk. Het sorteren van je zenders doe je eenvoudig in de app zelf. Je kan vervolgens een zender zoeken op nummer of icoontje. Er is zelfs de mogelijkheid om je HDMI-apparaten te bedienen. Volgens de ontwikkelaar werkt de app op Samsung-TV’s uit de B-, C-, D- en E-Serie.
74. EyeBerry
EyeBerry durft te zeggen dat het vermoeide ogen verhelpt, je zicht verbetert, je helpt bij bijziendheid, verziendheid en kleurenblindheid. Dat is nogal wat om EyeBerry om te stellen, maar ach, baat het niet dan schaadt het niet zullen we maar zeggen. EyeBerry is beschikbaar in een gratis en betaalde versie (‚ 1,55).
75. MrMovie Bioscoop Agenda
Deze film-app heeft wat weg van een Windows Phone-interface. Desondanks laadt het alle films in de door jou opgegeven locatie of bij je in de buurt zeer snel. Je kunt ook het filmaandbod van morgen en later bekijken. Er wordt verder een iMDb-rating, omschrijving film/cast, trailer en Kijkwijzer-gegevens weergegeven. Ook wordt er meer info over de betreffende bioscoop getoond zoals onder andere parkeergelegenheid, kaart en afstand tot de bioscoop. Wanneer je op de kaart klikt, wordt Google Maps geopend zodat je er eventueel naar toe kunt navigeren. Nu nog de mogelijkheid om vanuit de app te reserveren en dan zijn we helemaal tevreden.
76. FD e-paper
Het Financieele Dagblad is opgericht in 1796 en is een kwaliteitskrant in Nederland met financieel-economische nieuws. Inmiddels hebben ze ook een nieuwe FD e-paper in de Play Store staan. De app geeft de krant, het laatste nieuws, mijn edities en FD.nl weer. Verder kun je aangeven op welk geheugen de kranten op je telefoon moeten worden opgeslagen en of er alleen bij een wifiverbinding gegeven moeten worden binnengehaald. In de nabije toekomst zullen er interactieve zaken worden toegevoegd zoals social media. Bij de eerste keer downloaden krijg je als niet-abonnee gelijk een gratis versie van de krant zodat je de app kan uitproberen.
77. Zuyd Info App
Met deze app is het voor de studenten van de Zuyd Hogeschool mogelijk om hun rooster en toetsresultaten te bekijken via hun Androidtelefoon of -tablet. Tevens zijn er enkele snelkoppelingen te vinden naar de veel gebruikte websites van Zuyd Hogeschool. Het rooster is per dag of per week te bekijken en wordt voor de komende 10 weken (een schoolblok) opgehaald (via webservice) en opgeslagen (in database op telefoon). Hierdoor is het ook mogelijk om zonder internet je rooster en toetsresultaten te bekijken. Ook aan de beveiliging is gedacht want het inloggen vindt eenmalig via het OAuth-protocol. Zodoende wordt het wachtwoord van een student niet opgeslagen op de telefoon.
78. Rekenkamer Gratis App
Misschien heb je de aflevering over gratis apps van De Rekenkamer vorige week wel gezien. Er is nu ook een app van dit KRO-programma beschikbaar. Je kunt er allerlei gratis zaken, gebaseerd op je locatie, mee vinden. Denk bijvoorbeeld aan een stadswandeling, Sinterklaasintocht, Layar-wandeling of een archievendag. Alle resultaten zijn in zowel lijst- als kaartweergave te zien. Van alle evenementen, bijeenkomsten en wandelingen is een korte omschrijving en link naar de desbetreffende website aanwezig. Je kunt zelf vanuit de app ook een graties suggestie aandragen. Je wordt dan omgeleid naar je e-mailapp. Voor iedereen die het woord gratis als muziek in de oren klinkt, is dit een must-have.
79. Rowwen Hèze
Rowwen Hèze is de officiële app van deze Limburgse band. De app laat je foto’s en een soundboard bekijken en beluisteren. Let wel, dit is een basis-app en hopelijk zullen er voor de echte fans meer functies worden toegevoegd in de toekomst.
80. BelStatus (Nieuw)
Met de BelStatus-app van Telfort krijg je een indicatie van de kosten en het verbruik van belminuten, sms’jes en je dataverbruik. Hiervoor zijn je mobiele nummer, wachtwoord voor Mijn Telfort nodig. Je ziet ook hoeveel dagen je huidige tegoed nog geldig is en er is een BelBewust-optie in te stellen. Hiermee kun je halverwege je bundelperiode een sms krijgen die aangeeft hoeveel resterende belminuten en nog zijn en/of een sms die aangeeft dat je je limiet van je dataverbruik hebt bereikt. Zakelijke klanten en klanten met een prepaidnummer kunnen de app nog niet gebruiken.
81. What to Wear
Voor sommige vrouwen is het elke dag weer een stressvolle bezigheid: “Wat trekken we vandaag aan?” What to Wear kan je hierin van waardevolle tips voorzien. Naast het weer van vandaag krijg je in het scherm een aantal outfits voorgeschoteld. Deze outfits kun je delen en aan je favorieten toevoegen. Wanneer je op een outfit klikt, krijg je een duidelijk advies over de verschillende kledingstukken en een overzicht van de afzonderlijke prijzen. Je kunt ze ook meteen aanschaffen in de webshop in de app. Een prima app voor degene die ’s ochtends wel wat inspiratie kunnen gebruiken.
82. Quora
Quora is een soort van vraagbaak waar je op zoek kunt gaan naar antwoorden of zelf vragen kunt stellen. Je logt in met Facebook, Twitter of maakt in de app een account aan. Daarna kies je vast een aantal onderwerpen die je wilt volgen. Via tekst of spraak kun je een zoekopdracht ingeven in de bovenste balk. Hier kun je ook meteen een vraag stellen/ingeven. Natuurlijk kun je je Facebook- of Twittervrienden uitnodigen maar ook credits aanschaffen om jouw vragen in de spotlights te zetten. Credits kun je ook verdienen. Dit gebeurt wanneer iemand op jouw vraag stemt. Verder zijn er push-notificaties en een widget aanwezig. Quora is een mooie app die veel interessante vragen en antwoorden bevat waar je inspiratie uit op kunt doen.
83. Dé Sexy Weer App
Als extraatje nog even een minder serieuze app. Een sexy weer-app. De Sexy Weer App geeft het weer van vandaag en morgen weer in een heuse journaalweergave. Het weer wordt gepresenteerd door meisjes in bikini die je naast het weer ook van (zeer intelligente…) tips voorzien. Echt serieus kan ik de weersinformatie niet noemen maar voor eventjes is het best leuk.
84. Evert Kwok Strips
Evert Kwok is een populaire webcartoon, naar eigen zeggen de één van de populairste op social media. Er is nu ook een Androidapplicatie voor de populaire strips. Met de Evert Kwok Strips-app kun je een hondertal strips bekijken die uiteraard ook allemaal op het web te zien zijn.
85. ProfCoach
ProfCoach is de officiële Eredivisie Live voetbalmanagement-game. Hiermee kun wekelijks je eigen elftal samenstellen van 18 eredivisie-spelers en bekijken hoe deze het doen in de competetierondes. Uiteraard kun je elke speelronde wijzigingen aanbrengen, spelers vervangen en op de bank zetten. Met ProfCoach heb jij de controle over de Nederlandse Eredivisie, een soort van in ieder geval. Je hebt wel een account nodig op profcoach.nl om de game te kunnen spelen.
86. Weight Watchers Mobile NL
Met de Weigt Watchers Mobile NL-apps is het mogelijk te allen tijde in te loggen en je zogenaamde ProPoints te raadplegen. Daarnaast kun je door recepten blader, je favorieten bewaren en de succesverhalen van anderen bekijken met betrekking tot afvallen. Zonder Weight Watchers-account kun je ook een aantal recepten bekijken, om gebruik te maken van de volledige functies dien je betalend lid te zijn van Weight Watchers.
87. Nederlands TV Nieuws
Met Nederlands TV Nieuws heb je mogelijkheid om van een groot aantal Nederlandse TVzenders de nieuwsitems terug te kijken van zowel de grote nationale omroepen, maar ook van de regionale omroepen. De beelden worden gedownload om de ze vervolgens te kunnen bekijken. De beelden zijn van prima kwaliteit (behalve RTL 4), en is natuurlijk een ideale manier om snel even het nieuws te bekijken op je smartphone. Nederlands TV Nieuws is aan te schaffen voor ‚ 2,96.
88. Fluency App
Fluency App is een applicatie die speciaal ontwikkeld is voor stotteraars. Volgens zogenaamde Delayed Auditory Feedback (DAF) blijkt het stotteren veel minder te zijn. Met DAF wordt een X aantal seconden later de eigen stem opnieuw afgespeeld en dat is precies wat Fluency app doet. Op de HTC One X, waar we deze op getest hebben, werkte deze niet optimaal. Na een aantal enthousiaste mailtjes van de maker hebben we toch besloten deze op te nemen. Op vele andere toestellen werkt hij prima! Er is een trial-versie waar je vijf dagen gebruik kunt maken van alle functies en dus kunt testen alvorens je de volledige versie aanschaft.
89. Klip Video Sharing
Met Klip Video Sharing kun je desgewenst je hele leven opnemen en deze vervolgens delen met de rest van de wereld via de website van Klip. Door hier Klip voor te gebruiken kun je gemaakte filmpjes op een makkelijke manier uploaden en delen met al je vrienden wereldwijd. Je dient hiervoor wel een Klip-account aan te maken.
90. MyCycle
MyCycle is een applicatie die je laat bijhouden welke afstand je hebt afgelegd in welke tijd. We kennen dit natuurlijk van populaire apps zoals bijvoorbeeld Runkeeper, maar MyCycle heeft een koppeling met Dailymile.com, waardoor je direct na afronden van je tocht deze kunt delen op de populaire website, Dailymile.com
91. µTorrent Beta
We hebben µTorrent Beta deze week al besproken, maar het is zonder twijfel de populairste nieuwe applicatie van deze week. Met µTorrent Beta kun je rechtstreeks op je smartphone of tablet torrents downloaden om deze vervolgens op te slaan op je SDkaart. Er waren reeds eerder µTorrent-apps, echter dit is een volledig downloadclient.
92. Windows 8 for Android
Windows 8 for Android is een launcher die je Androidtoestel op Windows 8 laat lijken. Op deze manier kun je het hele uiterlijk van je toestel aanpassen zonder dat je de systeemsoftware hoeft te veranderen. Windows 8 komt volgende maand officieel uit, maar je kunt er nu in ieder geval alvast van genieten, als launcher, op je Androidtoestel.
93. Uit
De Uit-app van het Uitburo geeft je voor een aantal Nederlandse steden informatie, agenda’s en interessante locaties. Als je een stedentrip in Nederland maakt is de Uit-app een handig naslagwerk en helpt je wellicht de dag beter te plannen of meer uit je bezoek te halen. De Uit-app is vanaf nu ook beschikbaar voor Androidapparaten voor de regio’s: Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Groningen, Leiden, Maastricht, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.
94. Efteling
De Efteling, bijna iedereen is er wel eens geweest en er is nu ook een niet-officiële Androidapplicatie. Hierin kun je vooral informatie vinden over het park zoals bijvoorbeeld openingstijden en toegangsprijzen, maar ook een plattegrond en informatie over de attracties die op het park aanwezig zijn. Een leuke applicatie als je van plan bent een bezoek te brengen aan de Efteling. Overigens heeft de Efteling zelf ook apps, waaronder één waarmee je een ansichtkaart kunt maken van jouw Efteling-moment.
95. Transparant scherm
Het is niet de eerste keer dat er een dergelijke applicatie voorbij komt. Hiermee kun je, via de camera als het ware door je toestel heen kijken. Op de achtergrond zie je de camerabeelden, terwijl je op de voorgrond een applicatie gebruikt of door het menu scrollt. De applicatie is redelijk rommelig van opzet en er zit veel reclame in, maar we wilden jullie deze functie toch niet onthouden.
96. Weeronline
Weeronline is één van de grootste weersites in Nederland en sinds kort is er een Androidapplicatie beschikbaar. Met deze applicatie kun je, zoals je waarschijnlijk verwacht, het weer bekijken voor je huidige locatie of andere in te voeren plaatsen. Daarnaast wordt er een buienradar weergegeven, zodat je direct kunt zien of en wanneer er regenbuien aankomen. Enfin, Nederland is wéér een weer-app rijker!
97. Live Score Addicts
Zoals de naam al doet vermoeden, is het mogelijk in deze applicatie live-voetbalscores te bekijken. Met meer dan 400 competities en bekers over de hele wereld is dit een erg complete applicatie. Daarnaast kun je notificaties instellen, de weergave op vele manieren wijzigen en ziet de applicatie er ook nog eens erg goed uit. Wij zijn in ieder geval verkocht!
98. Calibre Companion
Calibre Companion is een applicatie die het mogelijk maakt je e-books te beheren en synchroniseren zonder kabels. Dit e-bookmanagementsysteem synchroniseert naadloos met de desktopapplicatie van Calibre en geeft je een mooi overzicht van jouw e-books en nieuwsvoorzieningen.
99. BarTune
Een nummer aanvragen in de kroeg terwijl je je met een biertje in je hand moet manoeuvreren door de dansende en drinkende massa is geen sinecure. Nou, gelukkig hebben we daar een app voor. Maakt je stamkroeg gebruik van het BarTune-systeem? Dan kun je een nummer aldaar aanvragen, de afspeellijst bekijken of stemmen op andere nummers. Het aanvragen is gratis en het ‘de meeste stemmen gelden’-principe zal dan gelden. Je kunt ook voor een klein bedrag muntjes aanschaffen zodat je er van verzekerd bent dat jouw verzoek wordt gedraaid. Helaas is in mijn omgeving (Zwolle) het aantal café’s beperkt. Ik zal eerst naar Groningen moeten afreizen.
100. WebMD Baby
Ben je in verwachting of al voorzien van een baby? Met WebMD Baby kun je werkelijk van alles ‘monitoren’, zoals het voeden, slapen, de groei van je baby en de luierconditie (?). In het beginscherm vind je allerlei howto’s, tips, video’s en artikelen die met je baby te maken (kunnen) hebben. Zo kun je er de eerste verjaardag mee vastleggen, artikelen lezen en notities er aan toevoegen en eventueel delen. In het tabblad Baby 101 kun je bijvoorbeeld belangrijke vorderingen vastleggen als de eerste stapjes. Verder zijn er honderden artikelen te raadplegen over (borst)voeding, groei, tweelingen, vaccinaties en nog veel meer. Naast een soort van dagboek is WebMD Baby dus ook een nuttig (Engelstalig) naslagwerk.
Reacties
Inloggen of registreren
om een reactie achter te laten