Android 5.0

Lees verder na de advertentie.
Android 5.0 is een grote Android-update die vele verbeteringen met zich meebrengt. Zo zijn de notificaties flink aangepakt, is onder de motorkap veel veranderd waardoor de snelheid tot wel 4x beter wordt, maar ook de accuduur is aangepakt. Er zou tot wel 90 minuten extra batterij-tijd op een dag gerealiseerd kunnen worden. Met al dit moois, willen we natuurlijk niet te lang wachten, handmatig installeren is mogelijk, op eigen risico.
Lees ook:
Android 5.0: 10 dingen die je moet weten
Deze 7 verbeteringen kende je nog niet van Android 5.0
Nexus 5 en Android 5.0
Om onderstaande stappen uit te voeren, heb je wel Fastboot nodig. De tool Fastboot kun je bijvoorbeeld hier vinden. Hou er rekening mee DAT ALLES GEWIST WORDT. Doet dit alleen als je enige technische kennis hebt, je kunt je toestel onherstelbaar beschadigen. Hou er daarnaast rekening mee dat dit een developer preview is, geen uiteindelijke versie en er dus nog bugs in zitten. Wil je uiteindelijk de officiële versie, zul je een fabrieks-image moeten flashen, die waarschijnlijk begin november beschikbaar zijn.
1. Zorg dat je Fastboot geïnstalleerd hebt.
2. Zet USB-debugging aan. Fastboot werkt alleen als je als gebruiker daar expliciet toestemming voor hebt gegeven. Ga naar ‘Instellingen’–>’Opties voor ontwikkelaars’ en schakel deze in. Daarna schakel je op dezelfde pagina ook ‘USB-foutopsporing’ in.
3. Download het updatebestand hier direct van de servers van Google en pak dit uit, kies hier de juiste image.
4. Zet je smartphone uit en start deze op door Volume Down+Power in te drukken, hier verschijnt een menu en je bent in de zogenaamde fastboot modus. Sluit je toestel aan op de PC met een USB-kabel.
5. Typ in een terminal (op Windows ga je naar ‘Start’–>’Uitvoeren’–>’cmd’) het volgende commando cd NaamVanDeMap
6. Type vervolgens: adb devices
7. Typ vervolgens: flashall.bat (Windows) op ./flash-all.sh (Mac/Linux)
8. Android 5.0 wordt geïnstalleerd, dit kan even duren.
9. Als de smartphone niet vanzelf opnieuw opstart, onderneem dan onderstaande stappen
10. Selecteer vervolgens met de volume-toetsen ‘Recovery’ op je smartphone.
11. Verschijnt er een Android-mannetje, druk dan op power+volume up
12. Selecteer Wipe data/factory data reset
13. Start je toestel opnieuw op
Hou er rekening mee dat de eerste keer opstarten even kan duren. Mocht dit meer dan 15 minuten duren, zet het toestel dan uit en start opnieuw in fastboot mode (volume down+power) en kies voor recovery. Ga dan verder bij stap 10.
Bovenstaande tutorial werkt ook voor de Nexus 7 (2013), let wel op dat je het juiste bestand gebruikt. Probeer dit niet op andere devices, dit zal niet werken en ervoor zorgen dat het toestel niet werkt!
Reacties
Inloggen of registreren
om een reactie achter te laten