Weten jullie nog het verhaal van Wim Kerkhof, over een Motorola-gebruiker die per ongeluk en zonder het te weten de hulpdiensten belde, omdat de telefoon in de handtas was gestoken en daar blijkbaar klem zat. De SOS-functie binnen Android is heel goed in noodsituaties, maar hij wordt helaas ook regelmatig per ongeluk getriggerd. Daar komt nu mogelijk een einde aan, want Google verandert iets in de SOS-functie waar zowel burgers als hulpdiensten waarschijnlijk erg blij mee zijn.

Lees verder na de advertentie.
SOS-functie
Of je je telefoon nu los in je fietsmandje hebt liggen en in het veel te hobbelige Zaandam gaat fietsen, of dat je een beetje een strakke broek aan hebt en je telefoon in je zak hebt gestoken: er zijn allerlei situaties die de SOS-functie van je toestel kunnen triggeren (wat vooral komt omdat 5 keer op de aan/uit-knop drukken de SOS al laat oppoppen). Soms is dat iets te gevoelig en daar gaat Google nu iets aan doen. Al is het niet heel veel… Google (via Android Police) heeft meer uitleg gegeven aan telefoonmakers om te zorgen dat zij op hun beurt actie kunnen ondernemen om de SOS-optie minder gevoelig te maken.
Google probeert uiteraard zelf via Android ook wel het een en ander aan te passen, maar het legt hierbij wel de verantwoordelijkheid neer bij de makers van telefoons: het zijn hun toestellen, dus zij moeten zorgen dat die toestellen niet per ongeluk broekzakbellen of fietsmandbellen naar de hulpdiensten. Het is belangrijk dat hier iets aan wordt gedaan, want elke meldkamertelefonist die klaarzit om iemand te helpen, maar belt met een bilpartij, die is niet in staat om ondertussen te spreken met iemand die wel overduidelijk hulp nodig heeft. Handjes uit de mouwen dus, voor de telefoonmakers.
Heb jij wel eens per ongeluk 112 gebeld en heb je dat opgelost met behulp van ons artikel erover? Denk je dat Google het beter kan oplossen? Laat het nu achter in de reacties.
Reacties
Inloggen of registreren
om een reactie achter te laten