Googles slimste widget krijgt grote update: dit kun je verwachten

Googles slimste widget krijgt grote update: dit kun je verwachten

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De slimme 'At a glance'-widget voor Pixel-telefoons krijgt binnenkort een reeks verbeteringen. De widget toont straks de accustatus van verbonden bluetooth-apparaten, net als informatie over wie aan de deur staat voor je Nest-deurbel en data over je sportactiviteiten in Google Fit.

At a glance-verbeteringen

'At a glance', of 'Snel overzicht' in het Nederlands, is al jarenlang Googles slimme widget die de juiste informatie toont die relevant is op elk moment. Je krijgt op Pixel-telefoons nakende agenda-afspraken te zien, maar ook updates over het verkeer op weg naar je werk of vluchtgegevens uit Gmail.

At a glance is een handige widget, maar hoewel Google de laatste maanden heel wat widgets in een nieuw jasje heeft gestopt, kwamen er nog geen veranderingen uit voor At a glance. In de code van Pixel 6-telefoons zijn een reeks nieuwe toevoegingen voor de widget ontdekt, dat meldt 9To5Google. Dit zijn alle relevante zaken:

  • Bedtijd: Wanneer je vooraf ingestelde bedtijd van Google Klok nadert, waarschuwt de widget je.
  • Verbonden apparaten: De verbindingsstatus en resterende batterijcapaciteit van bluetooth-apparaten verschijnt in de widget. Bijvoorbeeld de accucapaciteit van een paar bluetooth-oortjes.
  • Deurbel: Google vertelt wie er aan je deur staat voor je Nest-deurbel.
  • Sport en gezondheid: Informatie over je laatste workout is te zien. Deze data komt van Google Fit.
  • Zaklamp: Soms laat je je zaklamp onbedoeld aanstaan. Niet meer dankzij waarschuwingen in At a Glance.
  • Beveiligingscheck: Aanbevelingen voor de beveiliging op je telefoon
  • Timer en stopwatch: De status van je ingestelde timers en stopwatch.

Beschikbaarheid

Wanneer meerdere gegevens relevant zijn, zal je tussen de info van At a glance kunnen scrollen. Op dit moment gaat het om functies waar nog achter de schermen aan gewerkt wordt en verbeteringen voor At glance zijn nog niet uitgerold. We verwachten wel dat Google de update voor alle Pixel-telefoons beschikbaar maakt en dus niet alleen voor de Pixel 6-reeks. Wanneer die update komt, is nog niet bekend.

Heb jij geen Pixel-telefoon? Geen nood, want deze app werkt vergelijkbaar met At a glance en gaat meestal nog een stapje verder. Eerder heeft Google een hele reeks nieuwe en verbeterde widgets uitgerold die je hier kan ontdekken. De laatste toevoegingen zijn de verbeterde Gmail-widget en de widget voor Google Drive. Welke widgets gebruik jij op je startscherm? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk