Exclusief: Huawei Mate X komt voorlopig niet naar België

Exclusief: Huawei Mate X komt voorlopig niet naar België

Jiri Truijen

door Jiri Truijen

Laatst geüpdatet

Huawei Mate X

Deze ochtend was ik te gast in het Cyber Security Transparent Centre van Huawei in Brussel. Daar kon ik spreken met Wilson Hu, CEO Huawei Technologies Belgium, en Allen Yao, Managing Director van Huawei Consumer Business Group Belgium. Zeg maar de twee belangrijkste personen van Huawei in België.

[readmore articles="200382"]

Het ging voornamelijk over de situatie waar Huawei zich nu in bevindt, maar er was ook tijd en ruimte voor een persoonlijk gesprek met de heren. In dat persoonlijk gesprek met Allen Yao wist hij mij te vertellen dat de Huawei Mate X in de eerste plaats een 5G-telefoon is. Helaas hebben we hier in België nog geen 5G-netwerk en dat zit er ook niet meteen aan te komen door een ‘ordinaire centenkwestie’.

Om die reden wordt de Huawei Mate X, de vouwbare telefoon van Huawei, ook niet uitgebracht bij ons. Allen Yoa zegt dat de Mate X een 5G-telefoon is en hij wil dit toestel pas op onze markt brengen als er ook een mogelijkheid is om gebruik te maken van 5G.

[readmore articles="200183"]

Vouwbare telefoon

De Huawei Mate X komt dus sowieso niet naar België tot providers Proximus, Orange en Telenet een 5G-netwerk uitrollen. Helaas komen de verschillende overheidsinstanties in België niet overeen over de verdeling van de opbrengst van de 5G-veiling. Het zal dus nog minstens wachten zijn tot 2021 eer we in België gebruik gaan kunnen maken van 5G en de Huawei Mate X.

De Mate X is niet de enige vouwbare telefoon waar we op zitten te wachten. Samsung zou de Samsung Galaxy Fold op 3 mei lanceren in België, maar reviewtoestellen gingen na één dag al stuk, waardoor Samsung besliste om de lancering uit te stellen. Eind juli zou de Galaxy Fold dan uiteindelijk gelanceerd worden, maar ook die deadline heeft Samsung uitgesteld.

Wanneer en of er nu eigenlijk ooit een vouwbare telefoon naar België gaat komen is dus helemaal niet zeker. Best jammer, want deze technologie toont aan dat er nog veel innovatie mogelijk is. Langs de andere kant is het misschien niet erg dat we de eerste generatie vouwbare telefoons gaan missen, ze zijn nog heel duur en blijkbaar niet zonder problemen.

Had jij graag de Huawei Mate X in handen gehad? Of zeggen vouwbare telefoons je helemaal niets? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Nieuws

0 reacties

Dit vind je misschien ook leuk