is een goed alternatief als je een e-mailprogramma zoekt dat overzicht en privacy biedt. Dat laatste wordt nu nog verder door de provider verbeterd. Je kan vanaf nu via Proton Mail je e-mailadres verbergen bij het aanmaken van accounts of socialmedia-platforms.

Lees verder na de advertentie.
Je e-mailadres verbergen met Proton Mail
Geen zin om overal je e-mailadres achter te moeten laten? Dan kan steeds vaker je mailprovider je van dienst zijn. Ook Proton Mail gaat je de optie bieden om je e-mail verborgen voor bedrijven te houden.
Dit gebeurt door middel van een alias. Zo is jouw e-mailadres niet naar jou te herleiden, maar zorgt Proton Mail ervoor dat de e-mails naar de alias wel bij jou terecht komen. Je kan deze functie in het Security Center van het mailprogramma vinden, zowel in de webversie als de desktop-apps.

Gelukkig is de optie voor het gebruiken van een alias ook ten alle tijde te deactiveren in de instellingen. Dit is handig als de alias in een datalek voorkomt, of door spam getroffen wordt.
De functionaliteit is een resultaat van Proton’s aankoop van SimpleLogin, een open source-dienst dat zich specialiseert in het aanmaken van alias-mailadressen. Met de onderdelen van SimpleLogin heeft Proton eerder een vergelijkbare functie aan de eigen wachtwoordmanager kunnen toevoegen, die Proton Pass heet.
E-mailadressen verbergen is niet nieuw
Het klinkt nieuw, maar het kunnen verbergen van je e-mailadres is allesbehalve nieuw. Bitwarden, een van de bekendste en misschien wel beste wachtwoordmanagers van dit moment, bracht in 2022 al een vergelijkbare functie uit. Deze werkt samen met Firefox Relay en andere derde partijen om aliassen via een extensie en app aan te bieden.
Het nadeel van bovenstaande manier is dat de functie gebruik moet maken van integratie met derde partijen. Daardoor is het moeilijker in te stellen en te beheren. Gebruikers moeten bijvoorbeeld API-sleutels van hun e-mails te pakken zien te krijgen.
Proton’s manier van aliassen aanmaken is dan ook een stuk makkelijker, omdat je alleen naar de instellingen van je mailbox hoeft. Een handige aanvulling als je ook al gebruik maakt van Proton Pass. Het sluit helemaal aan bij de belofte van Proton om betere bescherming van je persoonlijke data te bieden en minder derde partijen toegang te geven.
Maak jij gebruik van Proton Mail of Proton Pass? En ga jij deze functionaliteit gebruiken? Laat het weten in de reacties!
Reacties
Inloggen of registreren
om een reactie achter te laten