Sony WH-1000XM3

Lees verder na de advertentie.
Na de review van de Sony WH-1000XM2 waren we het erover eens dat dit een zeer goede koptelefoon was. De geluidskwaliteit samen met de uitstekende noise-cancelling lieten een degelijke indruk achter. Nu heeft Sony nieuwe verbeteringen toegevoegd, met als resultaat de WH-1000XM3.
De koptelefoon pakt een paar pijnpunten aan en maakt sterke punten nog beter. Ten eerste is er de verbeterde noise-cancelling. Deze wordt mogelijk gemaakt door een custom chipset, de HD Noise Cancelling QN1 Processor. Hiermee kan geluid tot 4 keer beter worden weggefilterd, aldus Sony. Tijdens een snelle test op de booth van Sony in een zeer lawaaierige omgeving moet ik zeggen dat de koptelefoon uitstekend al het geluid wegfilterde en dat de omgeving nauwelijks te horen was. Ook de geluidskwaliteit deed niks onder voor mijn hoge verwachtingen, al is dit ook lastig te beoordelen in zo’n korte tijdsspanne. Het belooft in ieder geval veel goeds voor de review.
De WH-1000XM3 is niet alleen goed in geluid, maar ook een slimme koptelefoon. Zo is er natuurlijk de Headphones-Connected-app die zowel voor iOS als voor Android te gebruiken is. Hiermee kan je zaken instellen zoals de mate van noise-cancelling en of er gefocust moet worden op een stabiele verbinding of een betere geluidskwaliteit.
Daarnaast wordt er via de functie Adaptive Sound Control per plek de noise-cancelling automatisch aangepast. Ben je bijvoorbeeld op het vliegveld, dan zal geluid wel worden gefilterd maar omroepen zullen nog wel doorkomen. Je kan zelf ook door je hand op het rechteroorschelp te leggen de noise-cancelling uitzetten en het geluid wat de microfoons opvangen beluisteren. Zo kan je nog wel meekrijgen wat er om je heen gebeurt, zonder de koptelefoon af te hoeven zetten. Via deze touchpad kan je via verschillende gestures de muziek en het volume bedienen.
Ook is er, net zoals bij de 1000XM2, weer een knop aanwezig om de Google Assistent op te roepen. Hierbij kan je ook een melding krijgen als er een nieuwe notificatie binnenkomt en deze wil laten voorlezen.
USB Type-C!
Nieuw is de toevoeging van USB Type-C. Dit heeft als voordeel dat je in 10 minuten voor 5 uur gebruik kan opladen. Daarnaast hoef je niet speciaal voor je koptelefoon een Micro-USB kabeltje mee te nemen. De algehele accuduur is op 30 uur neergezet, hetzelfde als zijn voorganger.
Ten slotte is het draagcomfort verbeterd. Voorheen waren er mensen die de koptelefoon voor zeer lange duur gebruikten, in bijvoorbeeld vluchten. Periodes van 6 uur en langer zijn dan geen uitzondering. Tegen die tijd begon de koptelefoon toch oncomfortabel te zitten. Om dit probleem op te lossen is het gewicht naar beneden gebracht. Daarnaast zijn de oorschelpen dieper gemaakt en is er bij de hoofdband een dikkere laag schuim aangebracht voor een hoger comfort. Standaard wordt de XM3 meegeleverd met een draagtas, USB-kabel, vliegtuigadapter en een audiokabel voor als je de koptelefoon bedraad wilt gebruiken.
Sony WH-1000XM3 verkrijgbaarheid
De Sony WH-1000XM3 zal in twee kleuren verkrijgbaar zijn: in het zwart en zilver. Dit gaat voor een adviesprijs van 380 euro gebeuren. Vanaf september is deze koptelefoon beschikbaar. Er werd geen precieze datum genoemd. We zullen deze koptelefoon uitgebreid gaan testen in onze review, dus stay tuned!
Reacties
Inloggen of registreren
om een reactie achter te laten