Facebook verwijderen

Lees verder na de advertentie.
Acton verdedigde samen met nog een ex Facebook-medewerker zijn beslissing om WhatsApp in 2014 voor 16 miljard dollar aan Facebook te verkopen. Daarnaast riep hij de Computer Science 181-studenten van Stanford University op om hun Facebook-account te verwijderen. Dit deed de WhatsApp-oprichter vorig jaar ook al in zijn beroemde tweet met de hashtag #deletefacebook naar aanleiding van het Cambridge Analytica-schandaal.
Actons leverde voornamelijk kritiek op Facebooks voornaamste doel om geld te verdienen. Hierbij wordt privacy van de gebruiker volgens hem naar de achtergrond geschoven. Niet alleen Facebook kreeg ervan langs, ook andere tech-giganten uit Silicon Valley moesten het ontgelden, ook Apple en Google.
Apple en Google hebben teveel macht
Volgens Acton hebben de techreuzen teveel macht. Zo bepaalt Apple welke apps en games er in de App Store mogen worden gepubliceerd en heeft het bedrijf moeite heeft met het bepalen wat een slechte of een goede app is. Google heeft problemen met het inzichtelijk maken van goede en slechte websites. Acton geeft aan dat beide techreuzen niet in staat zijn om deze beslissingen te maken: “Toch geven we ze de macht. Dat is de slechte kant van het verhaal. We kopen hun producten. We melden ons aan voor hun websites.”
In 2014 verkochten de oprichters van WhatsApp, Brian Acton en Jan Koum, hun app aan Facebook. Beide zijn toen meegegaan naar Facebook maar Acton zag in 2017 toch elders kansen. Hij besloot toen WhatsApp te verlaten voor het oprichten van een non-profitorganisatie. Later werd bekend dat het om de Signal Foundation ging, die onder andere de ontwikkeling van de beveiligde messenger Signal onder zijn hoede heeft. Vorig jaar verliet Jan Koum Facebook, naar het schijnt tevens de laatste voorvechter van privacy binnen het sociale netwerk.
Reacties
Inloggen of registreren
om een reactie achter te laten