Beste weer app België

Lees verder na de advertentie.
“In België regent het altijd” zegt men wel eens. Volgens Frank Deboosere klopt dit niet echt: het zou minder dan 10% van de tijd regenen. Maar als er dan toch iets gaat vallen, kan je je hierop voorbereiden door één van onderstaande apps te installeren. Want volgens diezelfde weerman, is de in je telefoon ingebouwde weersvoorspelling (van onder andere Google) niet altijd even betrouwbaar. Je kan dus maar beter even verder lezen, een verwittigd mens is er immers twee waard.
KMI
Als eerste bekijken we KMI, een Belgische app die ontwikkeld is door het Koninklijk Meteorologisch Instituut in Ukkel. Bij het eerste opstarten kan je de app toelating geven om je locatie te gebruiken, om zo de verwachting en waarnemingen te krijgen van de plaats waar je je bevindt. Doe je dit niet, dan kan je wel zelf een vaste locatie ingeven, bijvoorbeeld je woon- en werkplaats. Dit is de meest uitgebreide app van dit overzicht en mijn favoriet om gedetailleerd weer-nieuws te krijgen.
De app biedt echt een enorme hoeveelheid informatie: voorspellingen en waarnemingen per gemeente, voorspellingen per uur voor de komende 48 uur, per dag voor de komende zeven dagen en een lange-termijn voorspelling voor de komende twee weken. In tegenstelling tot de Google weer-feed is deze informatie door echte mensen samengesteld, en niet enkel door computers berekend. Daarnaast kan je radarbeelden bekijken, met waarneming en neerslagvoorspelling voor de komende drie uur. Tenslotte kan je pushmeldingen instellen voor de dagelijkse verwachting (‘s morgens en/of ‘s avonds) en voor waarschuwingen (niveau geel, oranje en/of rood).
De app is bovendien helemaal gratis en heeft geen reclame. Niets houd je dus tegen om deze weer-app uit te proberen.
Buienalarm
Als volgende app bekijken we Buienalarm. Bij het eerste opstarten vraagt ook deze weer-app, of het je locatie mag gebruiken. Daarna kan je opgeven of je de app in België, Nederland of elders wil gebruiken. Je ziet het verschil niet, maar door deze keuze te maken zorg je er wellicht voor dat de weersverwachting-informatie wordt opgehaald van de juiste bron.
Het belangrijkste scherm van deze app is de grafiek: hier kan je in één oogopslag zien of er de komende twee uur neerslag gaat vallen, en zo ja, hoeveel. Als het gaat regenen, word je door een pushmelding gewaarschuwd. Ik heb ondervonden dat die echt wel betrouwbaar is: de regen begint ook echt te vallen op het moment dat de app dit aankondigt. Op de andere tabs krijg je radarbeelden en een voorspelling voor de komende 24 uur en een lange-termijn voorspelling van twee weken.
Deze gratis app bevat advertenties, maar voor 0,99 euro per jaar kan je genieten van een reclamevrije versie. In 2011 werd deze app trouwens verkozen als ‘Nederlandse app van het jaar’ door Androidworld.
Buienradar
De laatste app in ons lijstje is één van de populairste weer-apps in België en Nederland. We hebben het uiteraard over: Buienradar. Ook deze app is net zoals Buienalarm door een Nederlands bedrijf ontwikkeld, en vraagt bij het opstarten of ze je locatie mag gebruiken. Zoals de naam al doet vermoeden, draait het hier vooral om radarbeelden. Je kan kiezen uit een vooruitzicht voor de komende twee, drie of 24 uur.
In deze app kan je zelf meldingen toevoegen: een dagelijks weerbericht en/of een buienmelding voor een bepaalde locatie. Ik vind persoonlijk dat de interface minder overzichtelijk is dan Buienalarm, en ik mis de neerslag-grafiek die je meteen zegt of je kans loopt op een nat pak.
Net zoals Buienalarm is deze app gratis met advertenties, die je kan verwijderen voor 1,79 euro per jaar.
Laat je niet verrassen
Mijn eigen favoriet om even snel te checken of ik m’n paraplu moet meenemen is Buienalarm, vanwege de eenvoudige interface die meteen toont of het gaat regenen of niet. Voor een uitgebreide weersverwachting kies ik voor KMI, die de meeste informatie geeft, zonder dat het je een cent kost.
Alle bovengenoemde apps zijn zoals eerder gezegd gratis te downloaden via de Google Play Store, je kan ze vinden via de onderstaande knop.
Gebruik jij ook een app om te weten wat voor weer het gaat worden? Laat ons weten welke in de reacties.
Reacties
Inloggen of registreren
om een reactie achter te laten