Samsung Galaxy Z Fold6: Combineer 3 producten en ontvang 10% voordeel

Review Bose QuietComfort 35: stille liefde

Ruud Caris
Ruud Caris
21 juni 2016, 21:00
4 min leestijd

Bose QuietComfort 35

Lees verder na de advertentie.

Nu moet ik beginnen met te bekennen dat ik redelijk verliefd ben op de Bose QuietComfort-serie. Met de komst van de draadloze variant, de Bose QuietComfort 35, kon ik niet wachten om aan de slag te gaan met testen nadat ik zijn bedrade voorganger geruime tijd heb gebruikt. Waar ik vooral enthousiast was over de noisecancellation van de Bose QuietComfort 25, ben ik benieuwd of het draadloze nu ook echt iets toe kan voegen en of de kwaliteit gelijk is gebleven.

Design

Als er één ding redelijk gelijk is gebleven, is dat wel het design. We zien de herkenbare oorschelpen met het Bose-logo aan de buitenkant en een schuifknopje om hem aan te zetten. Op de rechterschelp is ook de bediening aanwezig om onder andere tracks mee te skippen, te pauzeren en het volume aan te passen. Aan de onderzijde zit een microUSB-aansluiting die de Bose QC35 kan opladen zodra de theoretische 20 uur draadloze playtime is verstreken. 

Deze accuduur is overigens vrij indrukwekkend, vooral omdat er draadloos gebruik wordt gemaakt van noisecancellation en een actieve equalizer aanwezig is om het geluid aan te passen. Mocht je besluiten om bedraad te luisteren, dan is het volgens de fabrikant mogelijk om 40 uur afspeeltijd te bereiken. Is de accu echt leeg, dan kan er nog steeds zonder noisecancellation en equalizer geluisterd worden, maar dan gaat de kwaliteit vanzelfsprekend wel verder naar beneden. De stroom komt nu van een ingebouwde accu, niet meer van een te vervangen accu.

Qua design zit het dus ook bij de Bose QuietComfort 35 wel goed. Waarom een concept veranderen als het succesvol is, moet Bose gedacht hebben. Toch had ik – net als bij de 25 – een iets meer premium afwerking verwacht voor de prijs die gevraagd wordt. 

Standaard wordt er tevens een case meegeleverd waarin de koptelefoon enigszins opgevouwen kan worden. Hierin zitten ook een aantal accessoires, zoals een aansluiting voor in het vliegtuig, oplaadkabel en headphone-kabeltje.

Geluid

Bose heeft er ook nu weer voor gekozen een 2,5mm naar 3,5 mm-kabel mee te leveren. Dat wil dus zeggen dat je bestaande 3,5 naar 3,5mm-kabels niet werken. Op zich is dit geen probleem, behalve als er een vervangende kabel nodig is, deze zijn iets schaarser. Ook is er bij de QC35  gekozen om de bediening niet meer in de draad op te nemen, dus als de accu leeg is, heb je geen toegang tot de controls meer.

Natuurlijk gebruik je een headphone niet om vervangende kabeltjes te kopen, maar om muziek te luisteren en dat voelt als thuiskomen. De noisecancellation is ook hier weer onovertroffen in deze prijsklasse en ik kan direct enthousiast worden van de geluidsinstellingen die vanuit de fabriek worden meegegeven. Het geheel klinkt prettig, niet teveel bass en andere poespas, gewoon een mooi geluid. Begrijp me goed, ik ben geen audiofiel, maar ik kan wel echt genieten van de Bose QuietComfort 35.

Wil je zelf nog aanpassingen doen, dan kun je de speciale Bose-app downloaden. Op zich is deze niet zo heel spannend, maar er kunnen gekoppelde apparaten beheerd worden en wat instellingen aangepast zoals de taal en naam van het apparaat.

Draadloos

De Bose QuietComfort 35 is draadloos te verbinden via Bluetooth en heeft de mogelijkheid om via NFC te connecten. Bluetooth wordt eenvoudig geactiveerd door de aan- uitslider en het koppelen gaat bijzonder snel. De geluidskwaliteit van deze noisecancellation Bluetooth-headphone valt me zeker niet tegen. Ik gebruik hem af en toe onderweg, maar vooral op kantoor tijdens het werk. Hierbij ben ik het werken zonder kabel wel gaan waarderen, het geeft je net wat meer vrijheid. 

Ook kunnen er twee apparaten tegelijkertijd verbonden worden. Zo heb ik mijn laptop en smartphone altijd verbonden. De QC35 maakt het namelijk ook mogelijk om te bellen door de ingebouwde microfoon. Nu vind ik de noisecancellation tijdens het videobellen persoonlijk niet prettig, maar de mogelijkheid is er wel.

Conclusie

De Bose QuietComfort 35 is eigenlijk precies wat ik verwacht had van deze nieuwe Bluetooth-headphone. De geluidskwaliteit – en vooral de noisecancellation – is wat mij betreft ongeëvenaard in deze prijsklasse. Gekeken naar het prijsverschil tussen de QC35 en QC25 van € 80 zou ik persoonlijk voor de draadloze variant kiezen. Hierdoor heb je net iets meer bewegingsvrijheid.

Bose QuietComfort 35 kopen

De Bose QuietComfort 35 kun je kopen voor € 379 en is verkrijgbaar in het zwart en zilver.