Samsung Galaxy Z Fold6: Combineer 3 producten en ontvang 10% voordeel

OnePlus 7 Pro review: vlaggenschip is zo snel als het licht

Claudia Rahanmetan
Claudia Rahanmetan
28 mei 2019, 13:27
20 min leestijd

OnePlus 7 Pro

Lees verder na de advertentie.

Normaliter lanceert OnePlus twee smartphones per jaar. Een vlaggenschip in het begin van het jaar een een T-variant daarvan aan het eind van het jaar. Dit jaar is daarvan afgeweken. De Chinese smartphonefabrikant heeft in mei van 2019 de OnePlus 7 samen met de OnePlus 7 Pro in Nederland aangekondigd.

OnePlus heeft de OnePlus 7 samen met de OnePlus-community gemaakt. Vanuit deze community was er vraag naar een nieuwe OnePlus-smartphone met een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Voor deze groep is de OnePlus 7 bestemd, de opvolger van de OnePlus 6T. Dit vlaggenschip kost ook evenveel als de OnePlus 6T. Er was ook vraag naar een smartphone waarbij prijs een minder grote rol speelde, maar high-end specificaties des te meer. Voor deze groep is de OnePlus 7 Pro bestemd. 

Beide toestellen verschillen op een aantal punten van elkaar waaronder het scherm, de notch en de uitschuifbare camera, de accucapaciteit en de verschillende configuraties. De verschillen zie je ook terug in de prijs. Het goedkoopste OnePlus 7-model kost ‚ 559 en de goedkoopste variant van de OnePlus 7 Pro kost ‚ 709. Ik heb de OnePlus 7 Pro met 12 GB werkgeheugen en 256 GB intern geheugen in de kleur Nebula Blue een tijdje kunnen proberen. Mijn eerste indrukken lees je verderop. Allereerst een kort overzicht van de belangrijkste specificaties van de OnePlus 7 Pro.

OnePlus 7 Pro in de kleur Nebula Blue

Specificaties

Afmetingen: 162,6 X 75,9 X 8,8 mm

Scherm: 6,67 inch QHD+ (3120 x 1440) AMOLED, 516 ppi

Processor: Qualcomm Snapdragon 855

RAM: 12 GB werkgeheugen

Opslag: 256 GB intern

Selfiecamera: 16 MP met f/2.0

Hoofdcamera: 48 MP f/1.7 met optische beeldstabilisatie, 8 MP telelens met f/2.4 en OIS, 16 MP groothoeklens met f/2.2

Accu: 4.000 mAh

Softwareversie: OxygenOS 9.5.2 gebaseerd op Android 9.0 Pie

Extra: pop-up selfiecamera, 30 watt Warp Charge, UFS 3.0, vingerafdrukscanner in het scherm, dual-sim, dual stereo-speakers

Behuizing en design

De OnePlus 7 Pro is beschikbaar in de kleuren Mirror Grey, Nebula Blue en Almond. De variant die ik voor me heb liggen, is uitgevoerd met de prachtige 50 tinten blauw genaamd Nebula Blue. Deze uitvoering toont verschillende blauwtinten als de lichtinval verandert en dat ziet er indrukwekkend uit. In smartphoneland is deze ‘gradiënt’ uitvoering niet nieuw maar deze blauwe versie is zeker wel een van de mooiste vanuit mijn perspectief.

Deze mooie blauwe behuizing komt wel met twee nadelen waarvan eentje een waardeoordeel is. De achterzijde van de telefoon is spekglad en dat maakt dat het bedienen ervan met één hand risico’s met zich meebrengt. Het vlaggenschip glijdt makkelijk uit je handen. En nu het waardeoordeel: ik vind de telefoon te groot. Bediening met één hand is dus al moeilijk, daarnaast zal de kolossale OnePlus 7 Pro boven vele broekzakken uitsteken en dat is gewoonweg onpraktisch.

Dit vlaggenschip heeft namelijk een schermgrootte van 6,67 inch. Ter vergelijking, de Huawei P30 Pro heeft een schermgrootte van 6,47 inch, de Samsung Galaxy S10 Plus heeft een schermgrootte van 6,4 inch en de iPhone XS Max heeft een schermgrootte van 6,5 inch. De grootte maakt van de OnePlus 7 Pro ook een zware jongen met zijn 206 gram. Ter vergelijking: de Galaxy S10 Plus weegt 175 gram, de Huawei P30 Pro weegt maar liefst 192 gram en de iPhone XS Max is met zijn 208 gram de zwaarste van allemaal. Dat de OnePlus 7 Pro een zwaargewicht is, zal je niet direct opmerken. De grootte van het toestel daarentegen wel. Nogmaals, dit is voor iedereen persoonlijk.

Op de achterzijde zit een cameramodule met een drie camera’s waar een hoofdcamera wordt gecombineerd met een groothoeklens en een telelens. De ovalen cameramodule steekt wel een paar millimeter uit de behuizing, dus kun je het toestel nooit vlak op een tafel kan liggen. De vingerafdrukscanner zou je misschien onder de camera’s verwachten, maar deze is nu in het scherm verwerkt.

Aan de zijkant rechts is de powerknop met de welbekende alert slider te vinden. Op de onderzijde van het toestel zit de usb-c-ingang en de sleuf voor twee simkaarten. Hier is geen plek voor een micro SD-kaart en dat geldt ook voor de 3,5mm koptelefoonaansluiting. Aan de zijkant links vind je de volumeknoppen en aan de bovenzijde zit de selfiecamera veilig opgeborgen. Zodra je deze camera activeert, zal de selfiecamera uit de behuizing omhoog schuiven. De luidspreker zit in de bovenste schermrand en de tweede luidspreker zit aan de onderzijde. Een luidspreker aan de onderzijde is niet altijd voordelig. Je kan dit onderdeel dan namelijk makkelijk met je vingers bedekken. 

Waterbestendigheid

De OnePlus 7 Pro heeft geen IP-certificaat op het gebied van waterbestendigheid. OnePlus wil namelijk geen 30 dollar per toestel spenderen aan een certificering dat alleen test met schoon water en niet met verschillende typen water en waterdruk. De OnePlus 7 Pro is beschermd tegen een duik in een emmer water.

In de doos

In de doos zit een handleiding, een Warp Charge usb-c-kabel, een Warp Charge 30-adapter en natuurlijk de telefoon zelf. Er worden geen oortjes meegeleverd en dat is wat mij betreft een pluspunt. Vaak zijn de standaard oortjes van slechte kwaliteit en gebruiken we meestal al een eigen headset. OnePlus heeft overigens wel de tweede generatie OnePlus Bullets Wireless aangekondigd, mocht je geheel in OnePlus-stijl op pad willen gaan.

Scherm, prestaties en accuduur

Scherm en weergave

De OnePlus 7 Pro wordt door OnePlus in de markt gezet met een aantal speerpunten en het scherm is daar de belangrijkste van. OnePlus heeft namelijk het scherm uitgerust met de nieuwste snufjes zodat het in hun ogen futureproof is.

De smartphone is voorzien van een 6,67 inch QHD+ Fluid AMOLED-scherm met een aspectratio van 19,5:9 en ondersteuning biedt voor HDR10. Met de laatste optie kun je in HDR10-kwaliteit genieten van series op YouTube en Netflix. Meer daarover lees je in dit artikel. Dan is er nog de hoge QHD+-resolutie van 3120 bij 1440 pixels. Deze resolutie kun je naar Full HD (2336 bij 1080 pixels) bijstellen en dat is fijner voor de accuduur. Daarnaast zie je het verschil tussen beide haast niet. Er is ook een automatische modus waarbij de telefoon zelf kiest voor de juiste resolutie.

Het scherm is trouwens ook voorzien van gebogen schermranden zoals we ook al jaren van Samsung-vlaggenschepen gewend zijn. Ik gebruik een app die via de rand van het scherm te bedienen is, maar met gebogen schermranden is dat geen aanrader. De app wordt vaak per ongeluk geopend. De gebogen schermranden zien er mooi uit maar bedenk wel dat het extra gevoelig is voor schade.

Verder is er veel schermoppervlakte gecreëerd doordat de schermranden klein zijn en de notch verdwenen is. Hierdoor kun je gamen en bingewatchen op een zeer groot scherm zonder afgeleid te worden door een storende notch.

Vloeiende beelden

Daarnaast heeft het AMOLED-scherm een hoge verversingssnelheid van 90 Hz dat ervoor zorgt dat het scherm 90 keer per seconde wordt vernieuwd. Een hoge verversingssnelheid zien we voornamelijk bij gaming-telefoons. De OnePlus 7 Pro heeft met deze verversingssnelheid voor een AMOLED-scherm ook een primeur. Als je daarnaast bedenkt dat je bij de huidige tv’s kunt kiezen tussen een verversingssnelheid van 50 Hz of 100 Hz dan is deze refresh rate bij telefoons best uniek.

Een hoge verversingssnelheid zorgt er niet alleen voor dat het beeld vloeiend loopt tijdens het browsen of scrollen door de Twitter-tijdlijn, de beeldkwaliteit is daarnaast ook erg indrukwekkend. Dat is vooral op te merken als je dezelfde game tegelijkertijd op de OnePlus 7 Pro en een andere telefoon speelt die geen hoge verversingssnelheid heeft. Helaas ondersteunt nog niet elke game of app deze verversingssnelheid en ook Netflix laat het hier nog afweten. Mocht je voor een langere accuduur willen gaan, dan kan je net als de schermresolutie de refresh rate bijstellen naar 60 Hz.

Al met al heeft OnePlus met dit scherm een erg goede weergavekwaliteit weten neer te zetten die voldoet aan de HDR-standaard. Het scherm presteert goed op het gebied van helderheid, scherpte, kijkhoeken, kleurweergave en afleesbaarheid in de zon.

Nog een leuk detail, de OnePlus 7 Pro heeft geen ingebouwd notificatielampje maar wel een prima alternatief. Bij binnenkomende meldingen gaat de rand oplichten in de  kleur van de app die je op dat moment gebruikt.

Prestaties

Deze OnePlus 7 Pro met Qualcomm Snapdragon 855-chipset, met 12 GB RAM en 256 GB opslag is gewoonweg razendsnel. Ook de UFS 3.0 -geheugenchip die zorgt voor het razendsnel uitlezen van het geheugen draagt bij aan de indrukwekkende prestaties. Je merkt dit in het dagelijks leven bij het laden van bestanden zoals films of games, het opslaan van afbeeldingen, het starten van apps en nog veel meer. Dan is er nog RAM Boost, die beschikbare RAM toekent aan geheugenintensieve applicaties en zo het laadproces van apps en games verkort. Dit alles zorgt ervoor dat OnePlus met de Pro-versie een ontzettende snelle telefoon op de markt heeft gezet. Haperingen kent dit toestel niet alhoewel 12 GB misschien toch wel een beetje overkill is.

Het gebruik van een telefoon in het dagelijks leven is mijns inziens de beste graadmeter. Mocht je de prestaties willen meten, dan kun je benchmarks gebruiken. Ik heb hieronder de resultaten van de prestaties van de OnePlus 7 Pro, de Samsung Galaxy S10 Plus en de Huawei P30 Pro met vergelijkbare specificaties naast elkaar gezet. Op zowat alle gebieden springt de OnePlus 7 Pro eruit. Opvallend is de uitkomst van GFXBench. De Galaxy S10 Plus is getest met de schermresolutie op Full HD en dat geldt ook voor de Huawei P30 Pro. De uitkomsten van de OnePlus 7 Pro zijn gebaseerd op FHD+ en QHD+.

Accuduur

De OnePlus 7 Pro heeft een aanzienlijk 4000 mAh-accu die weer wordt bijgestaan door de snellaadtechniek van OnePlus genaamd Warp Charge 30. Deze techniek zorgt ervoor dat je telefoon voor de helft opgeladen is als je hem 20 minuten aan de lader hebt hangen. Draadloos laden is geen optie. CEO Pete Lau vindt dat deze techniek inferieur is aan Warp Charge

Over de prestaties van de accu in de eerste paar dagen was ik in de preview niet zo te spreken. Die indruk is na een langere periode helaas onveranderd gebleven. Zelfs het terugschroeven van de resolutie naar FHD+ heeft niet mogen baten. Een volle accu van de Pro gaat maximaal een dag mee. Ben je geen veeleisende gebruiker zoals ik, dan kun je de accuduur oprekken naar anderhalve dag. Alhoewel deze telefoon niet echt bedoeld is voor de niet-veeleisende gebruiker… 

AccuBattery heeft alle gemiddelden in de testperiode in onderstaande cijfers uitgedrukt. Hieruit kun je aflezen dat de OnePlus 7 Pro zo’n 6 uur en 57 minuten overleeft als je hem aan één stuk gebruikt. In stand-by kan het toestel ruim 45 uur mee. Op basis van deze resultaten berekent AccuBattery dat de OnePlus 7 Pro met actieve- en stand by-tijd gecombineerd het zo’n 15 uur en 22 minuten volhoudt. Ter vergelijking:

> Honor 20 Lite – gecombineerd tijd: 62 uur en 6 minuten

> Nokia 8.1 – gecombineerd tijd: 47 uur en 39 minuten

> Honor View 20 – gecombineerd tijd: 37 uur en 41 minuten

> Huawei P30 Pro – gecombineerd tijd: 31 uur en 35 minuten

> Moto G7 Plus – gecombineerd tijd: 21 uur en 23 minuten

> Xiaomi Mi 9 – gecombineerd tijd: 16 uur en 44 minuten

> Google Pixel 3 XL – gecombineerd tijd: 13 uur en 35 minuten

> Samsung Galaxy S10e – gecombineerd tijd: 13 uur en 9 minuten

De OnePlus 7 Pro heeft niet de beste accuduur maar ook niet de slechtste.

Het is daarnaast ook opvallend om te zien dat de goede schermen en dito beeldkwaliteit in de huidige vlaggenschepen zijn weerslag hebben op de accuduur. Dat is jammer want voor al dat moois, moet je als consument dus inleveren op de accuduur en laat dat nou net een punt zijn waar je je als merk in kunt onderscheiden. De OnePlus 7 Pro is ook een echte alleskunner die de veeleisende gebruiker met gemak tevreden moet kunnen stellen. Op het gebied van prestaties en scherm komt OnePlus deze belofte na, op het gebied van accuduur helaas niet. Gelukkig kan Warp Charge 30 het leed enigszins verzachten. Deze snellaadtechniek is één van de snelste van dit moment.

Schermontgrendeling

De OnePlus 7 Pro heeft geen ultrasonische maar een optische vingerafdrukscanner in het scherm. Hierbij licht de camerasensor onder het scherm op als je je vinger erop legt. Daarna wordt het licht dat door je vinger weerkaatst opgevangen om vervolgens de herkenning te starten. Wees er dus van bewust dat ’s nachts de kamer verlicht wordt als je je toestel ontgrendelt. 

Ik vind het nog steeds fijner om een telefoon via een vingerafdrukscanner op de achterzijde te ontgrendelen aangezien dat praktischer is als je hem in je handen vasthoudt. Bij een vingerafdrukscanner in het scherm zal je steeds een tweede hand moeten gebruiken om het scherm te ontgrendelen. Of je registreert je duim en dan kan je het met één hand af. Bij de OnePlus 7 Pro zit de vingerafdrukscanner dus in het scherm en deze werkt razendsnel en accuraat. Bij zo’n 98% van de registraties wordt het toestel met succes ontgrendeld. Leuk detail: de animatie van de vingerafdrukscanner kun je aanpassen.

Naast de vingerafdruk kun je ook een pincode, patroon of gezichtsontgrendeling gebruiken als beveiliging. Vooral de laatste raad ik af. Het gaat hier namelijk om de zogenaamde standaard gezichtsherkenning in Android. Het is bekend dat deze eenvoudig te omzeilen is.

Geluid

OnePlus heeft de Dolby Atmos-technologie en de stereoluidspeakers aan het vlaggenschip toegevoegd. Hierbij zijn zowel het linker- als rechter geluidskanaal nauwkeurig afgesteld, zodat zelfs de kleinste details te horen moeten zijn. Het geluid dat de OnePlus 7 Pro weet de produceren is beter dan dat van de meeste telefoons die ik getest heb. Er is weinig vervorming als je het volume omhoog schroeft, de klanken komen gebalanceerd uit de speakers. Alleen de plaatsing van de speaker onderaan het toestel zorgt er, zoals hierboven aangegeven, wel eens voor dat je deze per ongeluk afdekt als je het toestel vasthoudt (vooral in landschapsmodus) zodat stereogeluid gedegradeerd wordt tot monogeluid. 

De trilmotor heeft ook een plekje verdiend in de review. OnePlus heeft namelijk, op verzoek van de OnePlus-community, het toestel uitgerust met een betere Haptic Vibration-motor. Deze trilmotor biedt nu meer trilpatronen en zorgt voor minimale vertraging tijdens het gamen. Fijne toevoeging!

Camera

De achterkant van de OnePlus 7 Pro bevat een module met drie camera’s. De eerste camera beschikt over een 48 megapixel-sensor met Optical Image Stabilizer (OIS). De tweede camera is een 8 megapixel 78 mm telelens met een f/2.4 diafragma, 1 μm pixelgrootte en gestabiliseerd door OIS. De derde camera is een 16 megapixel 117° groothoeklens met een diafragma van f/2.2. Aan de voorkant zit een 16 megapixel pop-up camera. Deze schuift omhoog als je een selfie wilt maken. 

Hoofdcamera

– 48 MP met f/1.7 diafragma / Sony IMX586 / optische beeldstabilisatie (OIS) / softwarematige elektronische beeldstabilisatie (EIS)

– 16 MP groothoeklens met f/2.2 diafragma die foto’s in een brede hoek van 117 graden neemt

– 8 MP telelens met f/2.4 diafragma / OIS / 3x optische zoom zonder kwaliteitsverlies

Selfiecamera

– 16 MP met f/2.0

OnePlus heeft behoorlijk gesleuteld aan de camera’s. Het bedrijf heeft Nightscape verbeterd, de lenzen verbeterd en een groter diafragma toegepast. Daarbij moet gezegd worden dat de 3x optische zoom zonder kwaliteitsverlies van de telelens geen volledig optische zoom betreft. OnePlus gebruikt namelijk een 13 MP telelens met 2,2x optische zoom, en zorgt er vervolgens voor dat er een effect van 3x zoom wordt gecreëerd door het detailrijke 13 MP beeld bij te snijden naar een equivalent van 8 megapixel. OnePlus Nederland heeft hierop als volgt gereageerd: “De telelens heeft twee functies: 3x zoom en portretfotografie: “Met 3x zoom levert de telelens de geadverteerde 8 MP foto zonder detailverlies. Portretmodus maakt gebruik van alle 13 MP van de sensor in de telelens.” In werkelijkheid zal je van hier niet veel van merken maar er kunnen vervormingen ontstaan. Daarnaast levert het merk hiermee niet de camera-ervaring die het zijn gebruikers beloofd heeft.

Pop-up camera

De pop-up camera zien we steeds meer op telefoons. Zo heeft de Huawei P Smart Z 2019 er ook eentje en de OPPO Reno een schuine variant. De pop-up camera op de OnePlus 7 Pro moet duurzaam zijn. OnePlus heeft het onderdeel getest op minimaal 300.000 bewegingen. Dit betekent dat de pop-up camera 150 keer per dag, elke dag gedurende meer dan vijf jaar kan worden gebruikt. Er is, net als bij andere pop-up camera’s, ook een valdetectie die ervoor zorgt dat de camera terug in de behuizing schuift als het toestel de grond nadert.

Foto’s

Hieronder zie je drie foto’s gemaakt van hetzelfde object op drie zoomniveau’s: groothoek, normaal en telelens. Vanuit de camera-app kun je eenvoudig tussen deze drie standen schakelen.

Hieronder zie je een serie foto’s genomen in verschillende omstandigheden. Hierbij valt op dat OnePlus grote stappen gemaakt heeft op cameragebied, en dat moet ook wel. Enerzijds was de OnePlus-community niet tevreden over de camera-kwaliteit. Anderzijds begeeft OnePlus zich met de Pro steeds meer in het vaarwater van de high-end-telefoons als de Huawei P30 Pro en de Samsung Galaxy S10 Plus ondanks dat het apparaat nog steeds goedkoper is. Het is ook fijn dat er nu gekozen kan worden tussen een telelens en groothoeklens voor het in- en uitzoomen. 

Foto’s gemaakt met daglicht

Portretfoto’s

OnePlus 7 Pro – nachtmodus

Google Pixel 3 XL – nachtmodus

Huawei P30 Pro – nachtmodus

Samsung Galaxy S10e – nachtmodus

Selfie met en zonder bokeh

Toch kan de OnePlus 7 Pro zich niet meten met de grote jongens op smartphonecameragebied. Dat is jammer want ondanks dat de camera ten opzichte van de OnePlus 6T verbeterd is, had ik er toch meer van verwacht. Vooral ook omdat het een smartphone is waarbij ‘prijs een minder grote rol speelt maar high-end specificaties des te meer’.  Zo valt mij de fletsheid van een aantal foto’s op en zijn sommigen ietwat overbelicht. Daarnaast zijn de concurrenten beter opgewassen tegen moeilijke lichtomstandigheden en dat zie je vooral bij de nachtmodus.

Software

De OnePlus 7 Pro draait op het eigen OxygenOS gebaseerd Android 9.0 Pie en zoals we gewend zijn van deze software draait het soepel, bevat het geen overbodige apps en wordt het regelmatig bijgewerkt. Daarnaast voelt OxygenOS aan als standaard Android, Android zoals Android bedoeld is. OnePlus: “Wij houden niet van toeters en bellen. De interface moet simpel blijven.” 

Wat ik overigens nog wel steeds mis, is de mogelijkheid om de shelf van OnePlus in te ruilen voor Google Discover. Voor de rest bevat OxygenOS weer de gebruikelijke hoeveelheid aanpassingsmogelijkheden die ik graag zie, zoals: een systeembrede donkere modus, accentkleuren, pictogrambeheerder, gepland in-/uitschakelen en ga zo maar door. Leuke details zijn de animatie die je ziet als je het toestel in de vliegtuigmodus zet en het notificatielampje aan de zijkant. Dit ‘notificatielampje’ laat de rand oplichten in de  kleur van de app die je op dat moment gebruikt.

Voorgeïnstalleerde apps

OnePlus heeft een klein aantal eigen apps meegeleverd zoals de Community-app, OnePlus Switch, Weer en Bestandsbeheer. Een paar van deze apps zijn te verwijderen zoals Notities en Weer. Anderen kun je uitschakelen als je ze niet wilt tegenkomen in de appdrawer. Naast deze apps heeft OnePlus ook drie nieuwe zaken aan OxygenOS toegevoegd en deze zijn alle drie goed bruikbare functies.

Schermopname, gaming en zen

OnePlus heeft, om de gamers aan te spreken, een Spelmodus en Fnatic-modus toegevoegd. Deze modi moeten op verschillende gebieden het gamen op de OnePlus 7 Pro nog aantrekkelijker maken. Je kan bijvoorbeeld de meldingen zo instellen dat je ongestoord kunt gamen en kunnen de chipset en grafische processor worden geoptimaliseerd voor de game die je speelt. Dit soort toepassing zijn niet helemaal nieuw maar komen zeker van pas als je een nieuw level moet halen.

De Zenmodus op de OnePlus 7-serie is ook nieuw en een aanvulling op Digitaal Welzijn van Google. In de Zenmodus kun je 20 minuten lang geen enkele melding meer ontvangen en zelfs je gehele telefoon niet gebruiken, op noodoproepen en de camera-functie na. In dit artikel lees je er alles over.

De laatste nieuwe functie heet Screenrecorder. Met deze optie kun je  intern geluid ook opnemen en dat kan handig zijn als je bijvoorbeeld een game wilt opnemen. 

Fnatic Mode, Zen Mode en Screen Recorder

Updatebeleid

De OnePlus 7-serie kan verder rekenen op twee jaar lang versie-updates en drie jaar lang beveiligingsupdates. De telefoons gaan ook meteen werken met de bèta van Android Q. Wat beveiliging betreft zit je dus helemaal goed. Het toestel draait momenteel op de beveiligingsupdate van april. Onlangs hebben de uit 2016 stammende OnePlus 3 en de OnePlus 3T nog een update naar Android Pie gekregen en kunnen de OnePlus 5 en OnePlus 5T uit 2017 de upgrade van Android Pie naar Android 10.0 Q verwachten.

Elke fabrikant gaat dus op zijn eigen manier om wat updates voor zijn telefoons betreft. In dit artikel hebben we een handige samenvatting gemaakt van het updatebeleid van verschillende smartphone-fabrikanten.

OnePlus 7 Pro Unboxing

Conclusie

Bij de OnePlus 7 Pro speelt prijs een minder grote rol, maar high-end specificaties des te meer. Alles ademt snelheid uit bij deze uitvoering van de OnePlus 7 Pro. Dat merk je aan het zeer goede 90 Hz-scherm, de snelheid op het gebied van prestaties, de soepele software, het snelle Warp Charge en de snelle vingerafdrukscanner in het scherm. Ook de nieuwe toevoegingen aan OxygenOS komen van pas en het is fijn dat bij het fotograferen nu gekozen kan worden tussen een telelens en groothoeklens voor het in- en uitzoomen. 

De high-end specificaties komen alleen niet helemaal tot zijn recht op het gebied van accuduur en camerakwaliteit en dat zijn nu net de punten waarop de concurrentie beter scoort. Al met al is de OnePlus 7 Pro wel één van de beste telefoons van dit jaar met een aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding, al is die verhouding niet zo aantrekkelijk meer als voorgaande jaren. Als de accu en camera meer punten hadden gescoord, dan was de OnePlus 7 Pro zeker een flagship killer geweest.

> OnePlus 7 Pro Unboxing

OnePlus 7 Pro eerste indrukken

De OnePlus 7 Pro is bestemd voor de mensen die snelheid voorop stellen, een fijn en vooral groot scherm willen hebben en software willen zien die dichtbij Android ligt. Vind je de OnePlus 7 Pro te groot, hou je niet van afgeronde schermranden en kun je het stellen met wat minder camera’s en een notch? Dan is de OnePlus 7 een betere optie voor jou. Dit toestel is te koop vanaf 559 euro.

Alternatieven voor de OnePlus 7 Pro zijn de Huawei P30 (649 euro), de Samsung Galaxy S10 (680 euro) en de Samsung Galaxy S10 Plus (777 euro). Wat goedkopere alternatieven zijn de Xiaomi Mi 9 (495 euro) en de OnePlus 6T (521 euro).

Positieve punten

+ Mooi 90 Hz-scherm

+ Supersnelle prestaties

+ OxygenOS met prima extra’s zoals Zenmodus en Fnatic 

Negatieve punten

– Matige accuduur

– Camerakwaliteit

OnePlus 7 kopen

De OnePlus 7 Pro is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar bij T-MobileBelsimpel en op OnePlus.com in de kleuren Mirror Grey (grijs), Almond (beige) en Nebula Blue (blauw). De OnePlus 7 Pro is ook te koop bij de volgende winkels en webshops:

Belsimpel

OnePlus 7 Pro 8 GB /256 GB voor ‚ 759

OnePlus 7 Pro 12 GB / 256 GB voor ‚ 829

T-Mobile

OnePlus 7 Pro 6 GB /128 GB

OnePlus 7 Pro 8 GB / 256 GB

OnePlus

OnePlus 7 Pro 6 GB /128 GB voor ‚ 709

OnePlus 7 Pro 8 GB /256 GB voor ‚ 759

OnePlus 7 Pro 12 GB / 256 GB voor ‚ 829

Hier vind je nog meer prijzen in combinatie met een abonnement of als los toestel.

[tds=7072]

Lees meer over