Naar content
Trending apps
 • Inbox by Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger

 • Facebook

Trending games
 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

 • The Elder Scrolls: Blades

 • Ghostbusters World

Trending smartphones
 • ASUS ZenFone 6

 • OnePlus 7 Pro

 • Google Pixel 3a XL

 • Xiaomi Mi 9T

 • Huawei P30 Pro

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

 • Sony Xperia Z4 Tablet

Kende je deze al?

10 geheime functies die elke OnePlus-gebruiker moet kennen!

· 31 januari 2019

De OxygenOS software van OnePlus laat zijn gebruikers toe om heel veel van de software te personaliseren. Er zijn dan ook heel veel verschillende functies op de telefoons van OnePlus. Van die functies zijn er ook een aantal die goed verborgen zitten, dus hier zijn 10 geheime functies op die elke OnePlus-gebruiker moet kennen.

OnePlus McLaren

1) OnePlus 6T vingerafdrukscanner animatie

We beginnen met een trucje dat enkel van toepassing is voor de OnePlus 6T, omdat het te maken heeft met de vingerafdrukscanner in het scherm. Je weet normaal gezien al dat je kan kiezen uit drie verschillende animaties, maar je wist waarschijnlijk niet dat er ook een vierde geheime animatie is. Dat is de McLaren vingerafdruk-animatie. Je hebt geen root-toegang of ADB nodig, je moet enkel 'Settings Database Editor' downloaden uit de Play Store. Open de app en zorg dat de rechtse drop-down-menu staat op ‘System Table’. Scroll nu naar beneden tot je “op_custom_unlock_animation_style” tegen komt, tik er op en tik vervolgens op ‘EDIT VALUE’. Verander het cijfer van 2 naar 3 en tik op ‘SAVE CHANGES’. Nu heb je de McLaren vingerafdruk-animatie.

2) OnePlus Bètabuild

OnePlus doet heel goed werk in het updaten van zijn telefoons. Als dat niet snel genoeg is voor je, of je wilt gewoon als eerste gebruik maken van de nieuwste functies die OnePlus gaat introduceren, dan heeft OnePlus ‘Bètabuild’ op zijn website. Je moet zelfs niet wachten tot deze Bèta updates naar je toestel komen, je kan ze rechtstreeks van hun website downloaden naar je toestel en ze zelf installeren. Je gaat op de OnePlus website naar Downloads en updates, daar selecteer je het toestel dat je hebt, kies je bovenaan tussen ‘Officiële build’ of ‘Bètabuild’ en tik op ‘Download’. Voor we het kunnen installeren moeten we het bestand nog verplaatsen van 'Download' naar de hoofdmap.

Download en open ES File Explorer File Manager, swipe naar rechts en open 'Download'. Houd je vinger een paar telen op het Bèta bestand zodat die geselecteerd geraakt en tik dan rechts onderaan op  'Meer' (de drie verticale puntjes). Selecteer 'Verplaatsen naar...' en de menu opent automatisch in de hoofdmap, dus nu druk je gewoon op 'OK'.

Nu gaan we die installeren: Open je ‘Instellingen’ en ga naar ‘Systeem’. Scroll helemaal naar beneden en tik op ‘Systeemupdates’. Daar tik je rechts bovenaan op het tandwiel, tik op ‘Lokale upgrade’, duidt het bestand aan dat je net gedownload hebt en tik op ‘Installeer nu’. Je telefoon installeert de update, herstart en je toestel draait nu op de laatste OxygenOS-versie.

OnePlus screenshot van vibratie

3) Vibraties aanpassen

OnePlus geeft je de mogelijkheid om het vibratiepatroon aan te passen die het toestel maakt wanneer je gebelt wordt. Je kan die vibraties aanpassen in de instellingen zodat je toestel weer een beetje unieker is dan een ander. Open de ‘Instellingen’, ga naar ‘Geluid’ en tik daar op ‘Vibratiepatroon inkomende oproepen’. Hier kan je kiezen tussen een aantal vibratiepatronen, ik heb de mijne aangepast naar de laatst ‘da-dzzz-da’.

OnePlus screenshot van OTG-opslag

4) Activeer opslag van externe hardeschijf

OnePlus ondersteunt OTG-opslag. Dat betekent dat je een externe harde schijf of een controller kunt aansluiten op je OnePlus-toestel. Het is dus vooral handig om een groot aantal bestanden over te zetten zonder een computer te gebruiken. Om dit te activeren open je de ‘Instellingen’ en ga je naar ‘Systeem’. Daar zet je de schakelaar aan van ‘OTG-opslag’. Deze functie zal zich automatisch uitschakelen wanneer het 10 minuten niet wordt gebruikt. Dat is om veiligheidsredenen, maar het is dus niet zo moeilijk om het weer aan te zetten, wanneer je het terug nodig hebt.

OnePlus screenshot van Deep Clear

5) Deep Clear

Zoals op zo goed als alle Android-telefoons kan je met de OxygenOS-software ook al je recent geopende apps sluiten. OnePlus heeft daar echter een optionele functie aan toegevoegd. Deze geheime functie noemen ze ‘Deep Clear’ en sluit niet enkel je recent geopende apps, maar gelijktijdig ook alle systeem-apps en processen die in de achtergrond draaien. Open je ‘Instellingen’, ga naar ‘Systeem’ en tik op ‘Beheer recente apps’. Daar kan je kiezen tussen ‘Normaal opruimen’ waarmee je dus enkel je recent geopende apps sluit, of ‘Grondig opruimen’ waarmee je dus behalve je recent geopende apps ook achtergrondprocessen sluit.

OnePlus screenshot van automatische gezichtsontgrendeling

6) Automatische Gezichtsontgrendeling

Gezichtsontgrendeling is misschien niet de veiligste manier om je OnePlus-toestel te ontgrendelen, maar het is wel makkelijk en razendsnel. Het nadeel van de snelheid is dat wanneer je het scherm aan zet, het toestel ontgrendeld via gezichtsherkenning en je meteen op het startscherm terecht komt. Zo kan je dus je vergrendelscherm niet zien, waar je bijvoorbeeld enkel naar het uur wou kijken. Het automatisch openen van je startscherm kan vermeden worden via de instellingen. Open je ‘Instellingen’ en ga naar ‘Beveiliging & schermvergrendeling’. Tik op ‘Gezichtsontgrendeling’ en zet de schakelaar uit van de optie ‘Automatisch ontgrendelen wanneer het scherm aan is’. Nu zal je toestel het scherm niet ontgrendelen wanneer het je gezicht herkent, tot je omhoog swipet zoals bij de iPhone X en Xs.

7) FileDash

Als je een bestand draadloos wil delen met een ander toestel, kan je de functie ‘FileDash’ gebruiken die je in de bestandsbeheer-app kunt vinden. Open de bestandsbeheer-app op je OnePlus-toestel, zoek naar het bestand dat je wil delen. Houdt je vinger lang op het bestand dat je wil delen, tot er selectievakjes te voorschijn komen. Druk nu op de drie verticale puntjes rechts bovenaan en tik vervolgens op FileDash.

Wil je het bestand delen met een ander OnePlus-toestel, dan open je de bestandsbeheer-app en druk je op het FileDash icoontje. Wil je het delen met een ander toestel, dan moet je dat toestel laten verbinden het wifi-netwerk dat FileDash heeft gemaakt en dan naar ‘one.plus’ surfen via je browser. Daar kan je dan het bestand downloaden.

OnePlus screenshot van Audio Tuner

8) Audio Tuner

Als je graag met je oortjes of koptelefoon naar muziek luistert, dan hebben de OnePlus-telefoons nog een leuke functie voor je. OxygenOS heeft namelijk zijn eigen ingebouwde equalizer, waarmee je zelf het geluid kunt aanpassen naar je eigen smaak. Heb je graag wat meer bass of wat minder hoge tonen, dan kun je dat dus aanpassen via de ingebouwde equalizer. Open je ‘Instellingen’ en ga naar ‘Geluid’. Daar tik je op ‘Audio Tuner’ en connecteer je je koptelefoon of oortjes, want anders kan krijg je de optie niet om de Audio Tuner in te schakelen. Nu die ingeschakeld is kan je bij ‘Geluidsverbetering’ het type oortjes aanduiden dat je gebruikt, je OnePlus-telefoon zal op basis daarvan de geluidskwaliteit verbeteren. Heb je geen OnePlus oortjes, Feat. JBL E1+, of Apple Airpods, dan laat je het op ‘Algemene verbetering’ staan. Dan kan je kiezen om een ‘Voorinstelling’ profiel te gebruiken zoals Rock & Roll, Hiphop, Dance, enzovoort, of je kiest om een aangepast profiel in te stellen dat je dus helemaal zelf kiest.

9) Slimme Wi-Fi-wisselaar

De ‘Slimme Wi-Fi-wisselaar’ is een heel handige functie. Deze zorgt ervoor dat je OnePlus-toestel automatisch schakelt tussen je wifi-netwerk en je mobiele data, afhankelijk van connectiviteit en signaalsterkte. Ben je bijvoorbeeld ergens waar je een slecht wifi-signaal hebt, maar wel razendsnelle 4G, dan schakelt je toestel automatisch over van wifi naar mobiele data. Open je ‘Instellingen’ en ga naar ‘Wi-Fi & internet’. Tik op ‘Wifi’ en scroll naar beneden om daar op ‘Wifi-voorkeuren’ te drukken. Daar zet je de schakelaar aan van de functie ‘Slimme Wi-Fi-wisselaar’.

OnePlus screenshot van Knoppen en gebaren

10) Google Assistant met Navigatiegebaren

Je kent de Navigatiegebaren van OnePlus vast wel. Het enige nadeel van deze navigatie is dat je geen Home-knop meer hebt die je lang kan induwen om je Google Assistent op te roepen. Dat kan je oplossen door Google Assistent te activeren via de aan-uitknop. Open je ‘Instellingen’ en ga naar ‘Knoppen & gebaren’. De optie ‘Snel de assistent-app activeren’ staat helemaal onderaan, je moet enkel de schakelaar aanzetten om de optie te activeren. Nu kan je Google Assistent oproepen door de aan-uitknop een halve seconde in te houden. Je toestel uitzetten doe je door de aan-uitknop twee seconden langer in te houden.

Zo dat waren ze. Kende jij deze geheime functies allemaal? Zijn er nog minder bekende functies die we niet besproken hebben, laat het ons dan weten in de reacties!

De nieuwste artikelen over OnePlus 6T

OnePlus 5(T) en (6)T ontvangen nieuwe open bèta met Digital Wellbeing en Fnatic Mode

Recente OnePlus-smartphones krijgen deze 7 nieuwe features

Test nu alvast Zen Mode op jouw OnePlus-telefoon [+download]

Deze Android-smartphones doe mee aan het Android Q-bètaprogramma

OnePlus 6T is bijna uitverkocht, hier kan je hem nog kopen

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!
Voor meer informatie over onze redactionele werking, klik hier.

Reacties (12)
Bezig met laden van reacties...