Naar content
Trending apps
 • Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

 • Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger: gratis sms'en en videobellen

Trending games
 • Fortnite

 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

Trending smartphones
 • POCO X3

 • Google Pixel 5

 • Google Pixel 4a

 • OnePlus Nord

 • Samsung Galaxy A51

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

Je honger stillen zonder dat je de deur uit moet

De 5 beste apps om eten te bestellen in Vlaanderen

· 21-06-2019 15:44

Er zijn zo van die dagen dat je geen zin hebt om te koken, of dat je inspiratie op is. Geen nood: voor alles is een app en dus ook voor deze situaties. Hieronder volgt en lijstje van de 5 beste apps om eten te bestellen in Vlaanderen

Beste apps om eten te bestellen

Eten bestellen via je smartphone. Het is de ideale oplossing als je plots zin krijgt in pakweg pizza of Chinees. Uiteraard komt het ook goed van pas als je lange dagen moet werken en geen tijd hebt om naar de supermarkt te gaan. In dit artikel geven we je twee apps om eten te bestellen en twee om je menu-planning uit handen te geven, zodat je enkel nog moet koken. Eindigen doen we met een buitenbeentje: een app om duurzaam met eten om te gaan.

Takeaway.com

Wellicht de bekendste site en app om eten te bestellen is Takeaway.com. Via deze app kan je eten bestellen om te laten leveren of om zelf af te halen. Als je de app opent krijg je een overzicht van de restaurants bij jou in de buurt (als je toelating gegeven hebt om je locatie te gebruiken) of rond een adres dat je zelf ingeeft. Je kan filteren op keuken (Pizza, sushi, burgers, Chinees, enzovoort). Bij het tikken op een bepaald restaurant krijg je dan het menu te zien en kan je bestellen waar je zin in hebt. Afrekenen kan je in de app zelf met Bancontact, PayPal, Google Pay of je creditcard. Betaal je liever bij afhaling/levering, dan kan dat contant of met je kaart (Bancontact of creditcard). Alle betaalopties zijn trouwens gratis. De app biedt tenslotte ook de mogelijkheid om een profiel aan te maken om zo je gegevens te bewaren.

Deliveroo

Deliveroo is vergelijkbaar met Takeaway.com: je kan zien welke restaurants in je buurt leveren, filteren op keuken en je bestelling doorgeven. Per restaurant kan je het menu doorlopen en je bestelling plaatsen, waarbij je ook eventuele allergieën kan doorgeven. Je krijgt meteen een schatting van wanneer je eten geleverd wordt. Er zijn natuurlijk ook verschillen met Takeaway.com: bij Deliveroo kan je enkel laten bezorgen en betalen kan enkel met de kaart, dit om te vermijden dat de bezorgers contant geld bij zich hebben. Bovendien lijkt Deliveroo op veel minder plaatsen te bezorgen dan Takeaway.com: als ik als locatie mijn werkplek in Turnhout kies, kan ik niets laten bezorgen, terwijl Takeaway 23 restaurants voorstelt. Ook in deze app kan je je registreren om je gegevens te bewaren.

Hello Fresh

Je hebt ze vast al zien rijden, de bestelwagens van HelloFresh die maaltijdboxen aan huis komen leveren. Elke week krijg je een doos met daarin ingrediënten om elke dag een maaltijd op tafel te zetten. Geen boodschappen doen en geen “wat gaan we vanavond eten?” In de app vind je duizenden recepten die stap voor stap de bereiding van de gerechten uitleggen, met zelfs een ingebouwde kookwekker. Zo kan iedereen een keukenprins(es) worden! Als je je in de app aanmeldt met je Hello Fresh-account, kan je de levering (tijdelijk) stopzetten, als je bijvoorbeeld op vakantie gaat, en kan je zien wat er volgende week in je box zal zitten.

Mealhero app

Mealhero

Bij Mealhero bestel je ook eten om zelf klaar te maken. In dit geval verse diepvries-ingrediënten die je klaarmaakt in de bijhorende slimme stoomkoker. Via de app, die trouwens alleen werkt als je een account hebt, kan je foodboxen bestellen en opvolgen wat je nog in je diepvries hebt zitten. De app geeft stap voor stap instructies hoe je je maaltijd moet klaarmaken, laat weten wanneer het eten klaar is, welke menu’s je nog kan maken met wat je in huis hebt en geeft uitgebreide informatie over ingrediënten, allergenen en voedingswaarden. Eten maken met de Mealhero-stomer is heel makkelijk, kort door de bocht: je kapt alles in een bakje, zet de stomer aan en smullen maar. Wil je een uitgebreide uitleg over het hele Mealhero concept, lees dan zeker deze diepgaande review van Jiri. Belangrijk detail: de stomer is slechts groot genoeg om een volledige maaltijd te bereiden voor twee (kleine) eters.

Too Good To Go

Als laatst hebben we Too Good To Go. Een app waarmee je eten kan “redden” uit de vuilnisbak. Bij TooGoodToGo bestel je een verrassingspakket bij een restaurant of winkel bij jou in de buurt. Eten wat anders in het afval terecht zou komen, omdat ze elke dag verse producten in de toonbank leggen, of omdat ze toch iets minder verkocht hebben dan gedacht. Geef de app toegang tot je locatie, kijk wat er in de buurt nog te redden valt en bestel je pakket. Betalen kan je heel makkelijk in de app zelf met PayPal, Bancontact, Google Pay of je creditcard. Wat je krijgt is, zoals gezegd, een verrassing. Zeker is dat je lekker en vers eten krijgt voor een lagere prijs, en dat je de afvalberg helpt verminderen.

Gebruik jij wel eens een app om een maaltijd(box) thuis te laten leveren? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!
Voor meer informatie over onze redactionele werking, klik hier.

Reacties (0)
Bezig met laden van reacties...