Google Keep

Lees verder na de advertentie.
Met Google Keep kun je, alleen of gezamenlijk, boodschappenlijstjes aanmaken, notities invoeren, of een to-do-lijstje samenstellen. Keep is niet zo uitgebreid als concurrerende apps, maar blinkt wel uit in eenvoud. Met de volgende tips kun je nog veel meer uit deze fijne app halen.
1. Gezamenlijke lijst aanmaken
In Keep kun je samen met je vriend(in), huisgenoot of iemand anders een lijst aanmaken om gezamenlijk in zaken in bij te houden. Open hiervoor in de app een nieuwe notitie en klik op het menu met de drie puntjes rechts onderin. Klik op ‘Bijdrage’ en voer dan een naam in van de persoon met wie je de notitie wilt delen. Er worden automatisch personen uit jouw contactpersonen voorgesteld. Selecteer de persoon en hij of zij krijgt vervolgens een uitnodiging.
In het beginscherm van de app maar ook in de notitie zelf, is een gedeelde notitie te herkennen aan een foto van deze persoon. Je kunt nu aan de slag met bijvoorbeeld een gezamenlijke boodschappenlijst. Persoon A vult de boodschappen in en persoon B kan in de supermarkt Keep openen en meteen de boodschappen in de winkelwagen doen.
2. Herinnering op locatie
Je kunt een notitie in Keep ook automatisch op je smartphone laten weergeven wanneer je op een bepaalde locatie bent. Een voorbeeld, je bent onderweg van het werk naar huis en moet nog naar de bouwmarkt. Zodra je daar langs rijdt, krijg je een herinnering van Keep om daar spullen te halen voor de verbouwing.
Open hiervoor in de app een nieuwe notitie en vul deze. Wanneer je klaar bent, klik je op het wijsvinger-icoontje bovenin en kies je voor herinnering toevoegen op plaats. Dan vul je de naam van de locatie in waar je een herinnering van wilt krijgen en klaar.
3. Keep herkent tekst van een foto
Google Keep maakt ook gebruik van de Optical Character Recognition-techniek (OCR). Hiermee kan de app de tekst herkennen die te zien is op een foto. Ten eerste wordt deze tekstherkenning toegepast op jouw foto’s, waardoor tekst op foto-notities gevonden wordt bij het ingeven van een zoekopdracht. Daarnaast kun je een foto maken van een tekst en Google Keep de opdracht geven de tekst op de foto over te nemen in de notitie.
Open voor de laatste optie in de app een nieuwe notitie en maak een foto van bijvoorbeeld een visitekaartje. Klik dan op de foto en kies in het menu rechts bovenin voor ‘afbeeldingtekst ophalen’. Vervolgens zet Keep de tekst op het kaartje in de notitie. Scheelt jou weer tijd.
4. Spreek een notitie in
Heb je geen zin in typen? Spreek dan een notitie in en Google Keep zet je woorden automatisch om in tekst. Open hiervoor in de app een nieuwe spraaknotitie en vertel alles wat je kwijt wilt. De tekst komt automatisch in de notitie te staan als je klaar bent met spreken.
5. Tags, labels en kleuren
Als je Google Keep veel gebruikt, dan zal het aantal notities behoorlijk oplopen. Om deze makkelijk terug te kunnen vinden, geef je ze een label, tag en kleur. Zo vind je ze makkelijk terug in de zoekbalk.
> In een notitie kun je via het menu rechts onder een kleur selecteren
> Labels maak je aan of bewerk je via het zijmenu. In een nieuwe notitie selecteer je een passend label
> Je kunt ook makkelijk een label selecteren door # + naam label in te typen
Meer tips
Google Keep kun je ook gebruiken op je laptop. Open hiervoor deze link in de browser. Speciaal voor Chromebooks en Chromeboxes is er een Chrome-app. Wil je nog meer te weten komen over de app? Check dan deze pagina op Androidworld. Heb je ook tips? Deel ze in de comments!
Reacties
Inloggen of registreren
om een reactie achter te laten