1. Hooikoorts & pollen App

Lees verder na de advertentie.
‘Hooikoorts & pollen’ is de hooikoorts-app van A. Vogel. Hij is in het kort gezegd simpel. Op de homepage vind je een kaartje met wolkjes in verschillende kleuren die de hoeveelheid stuifmeel in de lucht aangeven. Vlak onder de kaart krijg je een weerbericht met de voorspellingen van komende week.
Wil je die voorspelling uitgebreider bekijken, ga dan veeg je naar links op de kaart om de verwachting voor de komende vijf dagen te bekijken. In het tabblad ‘Verwachting’ kan je de pollenconcentratie zien die afkomstig is van verschillende boomsoorten, grassen en kruiden. Je kan de app op een specifieke locatie afstemmen.Houd er ook rekening mee, dit is een app van A. Vogel. De app raadt je uiteraard aan om de A. Vogel-medicatie tegen hooikoorts in te nemen.
2. Pollennieuws 2020
De app ‘Pollennieuws 2020’ is verbonden aan pollennieuws.nl waar dagelijks onafhankelijke biologen het pollenniveau in Nederland in kaart brengen. Meteen zie je een grote kaart van Nederland met kleurrijke glossen die aangeven hoeveel pollen er in de lucht zijn. Onder de kaart kan je aanduiden hoeveel last je op dat moment hebt. Al deze logs worden gebundeld onder het tabblad meldingen, waar je ook kan kijken hoeveel last andere mensen in Nederland hebben.
3. AllerGoGo
De ‘AllerGoGo’-app is gemaakt door het Deventer Ziekenhuis speciaal voor kinderen tussen 7 en 16 jaar. AllerGoGo legt zijn focus minder op het pollenniveau in de lucht en meer op je persoonlijke symptomen. Via deze app kan je je symptomen loggen via selfies of via het zogenaamde ‘Allergotchiwezen’. Bij deze laatste duid je aan hoeveel last je hebt van je ogen, je neus en je mond. De kleur van de achtergrond achter de Allergotchi geeft samen met een cijfer aan hoeveel pollen er in de lucht zijn. Bij 1 zitten er weinig pollen in de lucht, bij 10 heel veel.
Er is ook de mogelijkheid om je medicatie toe te voegen. Dit kan onder andere in de vorm van oogdruppels, neusspray of tabletten zijn. Deze medicatie kan je ook aan je Allergotchi geven. Onder het tabje ‘dagboek’ zie je zo een mooi overzicht.
4. Pollen Wise
‘Pollen Wise’ biedt een handig overzicht van de dagelijkse verwachting van de concentratie polen op jouw locatie. De app vraagt daarom bij het openen toegang tot de locatie, maar je kan ook, manueel een stad of gemeente toevoegen. Verder kan je in Pollen Wise gemakkelijk dagelijks noteren hoe je voelt, en de app geeft je ook meer inzicht over de specifieke bomen of planten die het stuifmeel veroorzaken.
De app heeft verder ook een nieuwsgedeelte, en het geeft tips om de overlast als gevolg van je allergie zoveel mogelijk te beperken. Een leuke extra tot slot is dat deze app veruit het beste design heeft van dit viertal, en dat ze komt met een donker thema.
Zijn er nog andere apps die jij kan aanbevelen waarmee je je hooikoorts onder controle houdt? Gebruik jij één van bovenstaande apps al? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.
Originele publicatiedatum: 18 april 2018 / Opnieuw gepubliceerd: 19 juli 2020
Reacties
Inloggen of registreren
om een reactie achter te laten