Het ene na het andere techbedrijf implementeert AI-tools in hun software. In zoekmachines, in tekstverwerkers: je kunt er bijna niet omheen. En dan zijn er nog de losstaande tools, zoals Dall-E, Midjourney, ChatGPT en sinds kort ook Shap-E. Van die eerste categorie heb je bijna niet door dat je ze gebruikt, maar van die laatste wel. En daar zijn we nieuwsgierig naar: hoe maak jij gebruik van kunstmatige intelligentietools?

Lees verder na de advertentie.
Kunstmatige intelligentie is overal
Zeggen dat 2023 het jaar van de kunstmatige intelligentie is, dat is een understatement, gezien de vele AI-tools die ons om de oren slingeren. Het is schering en inslag: of je nu op zoek bent naar een tekst of naar een afbeelding. We zien kunstenaars rechtszaken aanspannen tegen AI-tools die hun kunstjes hebben geleerd van ‘echte’ kunst en we zien docenten met hun handen in het haar de werkstukken nakijken, niet wetende of de schrijver geen AI-bot is.
We vroegen Bard om wat te vertellen over AI en vertaalden dat met Deepl: “Kunstmatige intelligentie (AI) is het vermogen van een computer of een door een computer bestuurde robot om taken uit te voeren waarvoor gewoonlijk menselijke intelligentie en onderscheidingsvermogen nodig zijn. Hoewel er geen AI’s zijn die de grote verscheidenheid aan taken kunnen uitvoeren die een gewoon mens kan doen, kunnen sommige AI’s zich in specifieke taken meten met mensen. AI-onderzoek heeft veel verschillende benaderingen uitgeprobeerd en verworpen, waaronder het simuleren van de hersenen, het modelleren van menselijke probleemoplossing, formele logica, grote databanken met kennis en het imiteren van dierlijk gedrag. De meest succesvolle aanpak tot nu toe is machinaal leren, waarbij algoritmen worden gebruikt om van gegevens te leren en hun prestaties in de loop der tijd te verbeteren. AI ontwikkelt zich snel en heeft een grote invloed op onze wereld. AI wordt gebruikt om nieuwe producten en diensten te ontwikkelen, de efficiëntie te verbeteren en ons leven gemakkelijker te maken. Naarmate AI zich verder ontwikkelt, zal het waarschijnlijk een nog grotere impact hebben op onze wereld.”
AW Poll
Grote impact op onze wereld dus. Dit artikel is verder niet geschreven door een AI-tool, maar dat kan natuurlijk in de toekomst zomaar veranderen. Kan de redactie straks zijn biezen pakken? Je leest het: AI komt met zijn plussen en minnen, vandaar dat we benieuwd zijn wat jij ermee doet. Gebruik je AI-tools? Hoe vaak? Waarvoor? We willen het eigenlijk allemaal weten, maar zoals je van ons weet is de AW Poll altijd maar één vraag. Komt-ie:
Deze poll is gesloten
We zijn ook heel benieuwd hoe dan precies, dus laat vooral in de reacties achter welke tool je gebruikt en hoe dan precies. Zondag lees je hier op Androidworld de uitslag. Tot dan!
Reacties
Inloggen of registreren
om een reactie achter te laten