De screenprotector is populair: 48 procent van de lezers zette er zelf eentje op hun telefoon. 12 procent neemt het zekere voor het onzekere en laat het bij een winkel doen. 7 procent heeft een telefoon waar vanuit de fabrikant al een schermbeschermer is geplaatst.

Lees verder na de advertentie.
Screenprotector
Niet iedereen gelooft erin. 1 op de 5 AW-lezers gelooft niet dat het nodig is. 4 procent haalt hem er zelfs meteen af als een fabrikant hem er al op heeft gezet. Giel234 moet er niets van hebben. “Ik ben verbaasd dat de meerderheid dus wél een schermprotector gebruikt. Ik gebruik sinds 2018 en 6 toestellen geleden probleemloos GEEN schermprotector.
Dit is in de meeste gevallen niet nodig. Schermen zijn voldoende bestand tegen krassen bij normaal gebruik en deze voorkom je ook door de telefoon op te bergen met niets anders in je broekzak of tas. Dus geen sleutels erbij. Zeker niet nodig om schade bij vallen te voorkomen. Want de telefoon valt op z’n hoek of zijkant en geen schermprotectie voorkomt burst of barst(en). En bij een panzerglass protector heb ik gezien dat na val het scherm oke is maar de panzerglass gebarsten. Hoe lelijk is dat!! Gebruik wel een goede backcover ter bescherming bij eventuele val. Een hoes met klep? Nee, ook onnodig en nog meer onhandig.”
2 procent zegt dat het nooit goed lukt om ze te plaatsen, terwijl 2 procent een familielid of kennis dan bereid ziet om het laagje te plaatsen. 1 procent zegt het eigenlijk wel te willen, zo’n schermbeschermer.
Lees verder na de advertentie.
Vloeibare schermbeschermers
Anders wordt door 3 procent van de stemmers gekozen, waarschijnlijk onder andere door mensen die bijvoorbeeld een hoesje gebruiken dat over hun scherm gaat. Er zijn veel verschillende soorten screenprotectors: plastic, glas en zelfs vloeibare varianten met nanotechniek. Van die laatste is Dave020 fan: “Ik gebruik al jaren een liquid screenprotector. Wordt vooral gebruikt in de camera wereld. Super makkelijk aan te brengen. Heb dit al bij vele tientallen gedaan na 2 jaar zit je scherm er nog als nieuw uit. De liquid protector is een laagje dat kristalliseren volgens nano techniek. Werkt super goed. Ik gebruik het voor de hele telefoon en telefooncamera.”
Ook mark010 is erg te spreken over het beschermlaagje. “Mijn Xiaomi 14 Ultra werd geleverd met een protector die ik er even op zou laten zitten totdat deze lelijk zou worden. Drie dagen na aankoop stuiterde de telefoon met 45 km/u over het asfalt van het fietspad, foutje in de hechting houder/bevestigingsadapter van mijn pedelec… Met zwaar gemoed telefoon opgepakt. Hé! Drie breukjes maar in het scherm?! Dat valt mee! Uiteindelijk bleken die breukjes ook nog alleen maar in de protector te zitten; scherm zelf was totaal onbeschadigd uit deze crash gekomen! Nu dus altijd: protector erop, van dun stevig kunststof!”
Lees verder na de advertentie.
Interessant om te zien welke redenen mensen hebben om wel of niet voor zo’n beschermlaag te kiezen. Leuk dat het zo volop gedeeld wordt! Volgende week zijn we bij je terug met een gloednieuwe AW Poll. Tot dan!
Reacties
Inloggen of registreren
om een reactie achter te laten