Samsung Galaxy Z Fold6: Combineer 3 producten en ontvang 10% voordeel

Zo maak je maximaal gebruik van de kleuren van de Google Agenda

Laura Jenny
Laura Jenny
5 maart 2022, 19:30
3 min leestijd

Het is je misschien al een keer opgevallen dat Google op basis van de activiteit die je in de agenda zet een leuk visueel plaatje toevoegt. Maar wist je dat je zelf ook een activiteit herkenbaarder kunt maken door bijvoorbeeld kleuren toe te voegen aan bepaalde activiteiten? 

Lees verder na de advertentie.

Google Agenda

Wil je al je meetings dezelfde kleur geven, maar niet de standaard kleur die Google Agenda nu is? Dat is erg makkelijk. Hiervoor ga je in de Google Agenda-app naar het hamburgermenu linksboven (de drie streepjes), scroll je naar onderen voor ‘Instellingen’ en dan zie je per agenda die je gebruikt welke kleur afspraken, taken en herinneringen zijn. Tik erop om een kleur te wijzigen. Bij ‘kleur’ kun je vervolgens uit een flink aantal kleuren kiezen. 

Nieuwsgierig welke? Op het moment van schrijven zijn het: tomaat, mandarijn, pompoen, mango, zonnebloem, citroen, avocado, pistache, basilicum, eucalyptus, salie, pauw, kobalt, bosbes, lavendel, wisteria, amethist, druif, radicchio, kersenbloesem, flamingo, cacao, grafiet en berg. Wil je trouwens een kleur kiezen voor een hele agenda, dus niet alleen van een specifiek type items in de agenda, dan kun je in de browser (calendar.google.com)  links op de drie puntjes achter de betreffende agenda klikken en dan zie je al meteen het kleurenpalet.

Zelf een kleur creëren

Goed om te weten: de kleuren die je in de mobiele app kunt kiezen staan vast, maar als je in de browser de kleur wil aanpassen, dan zie je er ook een bolletje met een plusje. Dat betekent dat je zelf een kleur kunt toevoegen die niet standaard is. Dat kan met de HEX-code (handig als je bijvoorbeeld KLM-blauw of Nintendo-rood wil gebruiken), maar je kunt ook zelf op een kleur klikken die je mooi vindt.

Je weet nu hoe je je volledige agenda een kleur kunt geven, waardoor je afspraken standaard dezelfde look hebben. Wil je echter bijvoorbeeld duidelijk maken voor jezelf hoe vaak je sport en hoe vaak je werkt, dan kun je ervoor kiezen om voor je sporten bijvoorbeeld geel te kiezen en voor je werk blauw. Ervan uitgaande dat je niet sport voor je werk en dat je wel gezond leeft maar jezelf niet uitput, raad ik je aan om werken, wat je het meest zal doen, de standaard kleur van je agenda te laten zijn.

Afspraken andere kleuren geven

Vervolgens zoek je de afspraak van je sport (bij veel mensen is dit elke week een repeterende afspraak), tik je erop, kies je voor het potloodje rechtsboven en scroll je naar beneden om een kleur te kiezen (die staat tussen ‘Melding toevoegen’ en ‘Beschrijving toevoegen’). Je kunt er vervolgens voor kiezen om deze nieuwe kleur van toepassing te laten zijn op alleen die afspraak, vanaf die afspraak en de rest van de reeks of op de hele reeks, dus ook afspraken in het verleden. 

Zo kun je een heel kleurenfeest maken van je agenda en dat kan handig zijn. Ben je bijvoorbeeld psycholoog en zet je je cliënten erin, dan kun je een bepaalde cliënt een bepaalde kleur geven. Of als je freelance schilder bent, dan kun je bepaalde opdrachtgevers een eigen kleur meegeven. Zo zie je in één opslag hoe vaak je dezelfde kleur terug ziet komen en dus ook hoeveel tijd je aan een bepaalde opdrachtgever besteedt. 

Jawel, pastel!

Het is overigens zeker als je heel veel verschillende kleuren wil gaan gebruiken, handig om te kiezen voor de meer pastel-achtige tinten, omdat dat waarschijnlijk wat prettiger is voor de ogen dan in één keer zo’n regenboog te zien verschijnen.

Google Agenda

Google LLC

9.0
Gratis
Via Google Play

Maak jij al gebruik van kleuren in de Google Agenda en zo ja, hoe pak jij dat aan om het overzichtelijk te houden? Laat jouw tip achter onder dit artikel.

Reacties

0

Inloggen of registreren
om een reactie achter te laten