Google lanceert multisearch: zoekopdrachten combineren, zo werkt het

Google lanceert multisearch: zoekopdrachten combineren, zo werkt het

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

In de Google-apps is er voortaan een manier om te zoeken met zowel tekst als een afbeelding gecombineerd. Zo kan Google resultaten tonen op basis van die afbeelding en de tekst zorgt voor nog meer gerichte resultaten. De functie wordt uitgerold voor bètagebruikers van de Google-app.

Google multisearch

De zoekmachine is nog steeds erg belangrijk voor Google, omdat hij dagelijks door miljarden mensen worden gebruikt. Die krijgen dan gesponsorde resultaten te zien en Google analyseert verder je zoekopdracht om relevante advertenties te kunnen verkopen. Het is het bekende recept.

Dit keer komt Google met vebeteringen voor de zoekfunctie in de Google-app op smartphones, die ook werkt met de zoekbalk op het startscherm. Je kan voortaan zoeken op afbeeldingen en tegelijk ook extra tekst toevoegen. Google noemt dat 'multisearch' in een blogbericht. Je kan zo relevantere resultaten krijgen door een afbeelding met tekst te combineren.

Zo werkt het

Het is bijvoorbeeld mogelijk om een afbeelding gebruiken van een witte Galaxy S22 en als kleur gebruik je de zoekterm 'groen'. Je krijgt als resultaten dan foto's te zien van een groen Galaxy S22. Dat werkt ook bij kledingstukken in verschillende kleuren of andere situaties waarbij je meer context wil geven aan afbeeldingen.

Google lanceert multisearch: zoekopdrachten combineren, zo werkt het

Zo werkt multisearch

We leggen je uit hoe je de functie kan gebruiken. In de Google-app druk je op het Lens-icoontje om een afbeelding te kiezen. Vervolgens zie je bij 'Zoeken' gerelateerde resultaten. Bovenaan is dan een plusknop waarmee je tekst kan toevoegen aan het zoekresultaat. Je ziet vervolgens de gecombineerde zoekresultaten.

Beschikbaarheid

De functie wordt nu uitgerold voor bètagebruikers van de Google-app, maar hier op de redactie werkt de functie nog niet op onze telefoons. Je kan je hier inschrijven voor het bètaprogramma van de Google-app, zodat je deze functie als een van de eersten kan gebruiken. Werkt multisearch al op jouw telefoon? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Google Zoeken? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk