eSIM via Orange

Lees verder na de advertentie.
Als het aankomt op technologische ontwikkelingen, dan loopt België meestal niet voorop. Ditmaal is het niet anders: eSIM is geen nieuwe technologie – de Google Pixel 2 was ‘s werelds eerste telefoon met eSIM-ondersteuning. Niet veel later volgde Apple met de iPhone 11 en inmiddels heeft Samsung ook zijn eerste telefoons met de ingebouwde eSIM-ondersteuning. Daarmee nemen we afscheid van de plastic simkaart; dat kan in ieder geval, het is (vooralsnog) geen verplichting om gebruik te maken van de eSIM. Orange is de eerste Belgische provider die ondersteuning voor de technologie aanbiedt.
Met de komst van de eSIM, is het tijdperk van de plastic simkaart afgelopen
Waarom afscheid nemen van de plastic simkaart? Het is een vraag die vaak opduikt als het aankomt op de introductie van de ‘embedded SIM’. Het grootste voordeel is dat de eSIM veel gemakkelijker te activeren is. Als bijkomend voordeel zou het makkelijker worden om meerdere simkaarten op een telefoon te beheren: zo kan je werk en privénummers gemakkelijk op één telefoon activeren. Kom je vaak in het buitenland, dan heb je daar ook een aantal voordelen. Indien de specifieke provider eSIM aanbiedt, kan je – zonder je eigen SIM te verwijderen – overschakelen naar een lokale toeleverancier.
Activeren
In tegenstelling tot de plastic simkaarten, gaat het activeren van een eSIM een stuk gemakkelijker. Consumenten hoeven enkel een QR-code te scannen via een telefoon met eSIM-ondersteuning. Na het scannen van de QR-code wordt de embedded SIM geactiveerd en ben je actief op het netwerk. Orange geeft aan dat zijn klanten in eerste instantie naar de winkel moeten gaan om hun simkaart te activeren – daar zal het grondige controles uitvoeren van persoonsgegevens uitvoeren om fraude te voorkomen. Op termijn zal er een activatiesysteem komen die vanaf huis te gebruiken is; wanneer is nog onbekend.
T-Mobile was de eerste Nederlandse provider die de eSIM introduceerde
Dat Orange zulke controles uitvoert is niet zo verbazingwekkend. T-Mobile was de eerste provider in Nederland die eSIM begon aan te bieden. Kort na de introductie bleek het voor kwaadwillende een stuk makkelijker om embedded SIM’s te activeren, omdat de QR-codes in de accounts van klanten beschikbaar kwamen. Als zo’n account onvoldoende beveiligd was, zou het voor kwaadwillende relatief makkelijk zijn om misbruik te maken van de elektronische simkaart. Zijn jullie van plan om de eSIM te activeren? Waarom zouden jullie de eSIM willen gebruiken? Laat het ons weten in de reacties onder het bericht.
Reacties
Inloggen of registreren
om een reactie achter te laten