Honor 20 Pro

Lees verder na de advertentie.
Honor heeft in Londen de Honor 20 Lite, de Honor 20 en de Honor 20 Pro officieel aangekondigd. De Honor 20 Lite is met zijn 299 euro de goedkoopste van de drie. Daarna volgt de Honor 20 met 499 euro en de hekkensluiter is de Honor 20 Pro die 599 euro kost. Dit drietal moet een sterke camera-ervaring inclusief fris design brengen voor een aantrekkelijk prijs. De Honor 20 Pro is het topmodel in deze serie en dit toestel heb ik slechts een paar uur in Londen kunnen gebruiken.
Dat is dan ook meteen de reden dat deze preview niet erg uitgebreid is. Ik heb het toestel ’s avonds gekregen en kon er ’s ochtends tijdens het ontbijt nog een aantal foto’s van maken. De software op de testtoestellen was tevens nog niet ‘final’ dus mochten we de telefoons niet meenemen om thuis te testen. Later deze week krijgen we de testtoestellen opgestuurd die wel over de juiste software beschikken.
Hierbij moet ik wel meteen een kanttekening maken. Vandaag is er een gerucht naar buiten gekomen over de mogelijkheid dat de Honor 20 Pro niet op de markt komt vanwege de handelsoorlog met de Verenigde Staten. Wij hebben van Honor Nederland nog geen reactie hierover gekregen.

Behuizing
De behuizing van de Honor 20 Pro mag er qua kleurstelling wezen. Dankzij het Dynamic Holographic design wordt het licht dat op de behuizing valt naar alle richtingen weerkaatst voor een bijzonder effect. Gelukkig heb ik dat effect met de camera weten vast te leggen want het ziet er zeer spectaculair uit. Alhoewel veel smartphones met dergelijke (gradiënt) designs worden uitgerust, valt de Honor 20 Pro toch zeker wel op.
De behuizing is dan wel met een mooie likje verf uitgerust, het geheel voelt niet echt premium aan. Dat komt omdat het geheel van plastic is en deed me meteen denken aan de vele middenklassers die Huawei en Honor in het lagere middensegment uitbrengen zoals de Honor 20 Lite en de Huawei P Smart 2019. Honor brengt twee vlaggenschepen op de markt, waarvan het topmodel 599 euro kost. Dan wil je niet het gevoel hebben dat je een midrange telefoon in je hand hebben.

Scherm en vingerafdrukscanner
De Honor 20 Pro heeft een 6,26 inch LCD-scherm met een resolutie van 2340 bij 1080 pixels en een screen-to-body-ratio van 91,7 procent. Dit wordt gerealiseerd door de kleine camera-inkeping in de linker bovenhoek van het scherm vergelijkbaar met de Samsung Galaxy S10e. Daardoor is er veel schermoppervlakte te gebruiken en dat is fijn. Het LCD-scherm is in de paar uur dat ik het heb kunnen gebruiken opvallend scherp en goed afleesbaar in de zon, alhoewel een langere testperiode zal hier meer de diepte in zal kunnen gaan.
Net als bij de Galaxy S10e heeft ook hier de vingerafdrukscanner een plaatsje op de rechterkant van de behuizing gekregen en deze werkt echt razendsnel. Huawei en Honor rusten telefoons doorgaans met een zeer goed werkende ingerafdrukscanner uit en de Honor 20 Pro is daar geen uitzondering op. Ook de gezichtsontgrendeling werkt razensnel, zelfs ’s avonds in een restaurant met kunstverlichting.

Camera’s
De Honor 20 Pro beschikt over maar liefst vier lenzen waarvan de eerste een 48 MP Sony IMX586-sensor is. Deze wordt bijgestaan door een 8 MP telelens (f/2.4), een 16 MP groothoeklens (f/2.2) en een 2 MP macrolens waarmee je beelden met veel detail kan vastleggen tot op 4 cm van het onderwerp. Vooraan is er een 32 MP selfiecamera. Opvallend is het grote f/1.4 diafragma van de primaire lens, waarmee extra veel licht wordt opgevangen.
Ik heb alleen ’s avonds enkele foto’s kunnen maken en dat is te weinig om iets zinnigs over te kunnen zeggen. Ik vind de combinatie van de verschillende lenzen zeker interessant. Zo kom je een macro-lens niet vaak tegen op een smartphone en biedt de toevoeging van een telelens en een groothoeklens veel mogelijkheden. Enige afwezige is de lens die portretfoto’s kan maken.

Prestaties
De Honor 20 Pro is uitgerust met de high-end Kirin 980-processor (dezelfde als die van de Huawei P30 Pro), 8 GB aan werkgeheugen en 256 GB opslag. Daarnaast zien we wederom de GPU Turbo 3.0-software die games als Fortnite en PUBG geoptimaliseerd zijn voor de volledige resolutie van de telefoon. De Pro-versie beschikt ook over een materiaal genaamd Graphene Cooling Sheet dat moet zorgen voor meer stabielere CPU-prestaties.
Al met al is dit een mooie combinatie die je in dit prijssegment niet al te veel tegenkomt. Omdat het toestel nog niet over de uiteindelijke software beschikte, kan ik over de prestaties niet veel zeggen.
Beschikbaarheid
De Honor 20 Pro (8 GB/256 GB) is beschikbaar voor 599 euro. Over de beschikbaarheid van deze telefoon is niets vermeld, vermoedelijk vanwege de huidige situatie rondom Huawei en de Verenigde Staten. Het is zelfs mogelijk dat de Honor 20 Pro voorlopig helemaal niet in de winkels komt te liggen. Desondanks gaan we de Honor 20 Pro wel testen. Ik ben namelijk benieuwd of het toestel het predicaat Honor-vlaggenschip waar kan maken en tegen de hevige concurrentie van bijvoorbeeld de Galaxy S10e (die je nu al vanaf 528 euro kunt aanschaffen) en zelfs de eigen Honor View 20 (vanaf 499 euro) op kan.
Reacties
Inloggen of registreren
om een reactie achter te laten