Samsung Galaxy Z Fold6: Combineer 3 producten en ontvang 10% voordeel

Zoeken in de Gmail-app? Dat deed je al die tijd verkeerd

Laura Jenny
Laura Jenny
14 augustus 2023, 12:13
3 min leestijd

Sta je bij het concert, moet je je concertkaartjes zoeken in je Gmail, kun je ze totaal niet vinden. Want ja, de ene keer koop je ze via Ticketmaster, dan weer via Cokobar, Eventim. Soms is het bovendien al zo lang geleden dat je ze hebt ontvangen, dat de app moeite heeft om zo diep te graven. Met deze tips kun je veel beter zoeken in Gmail.

Lees verder na de advertentie.

Zoeken in Gmail

Voordat we tot het zoekgedeelte overgaan, een kleine tip: het zoeken is een stuk minder hard nodig als je het jezelf makkelijk maakt door dingen alvast makkelijk in te delen. Concertkaartjes? Maak er een mapje voor aan en zet ze daarin. Dingen die met je vakantie, met recepten of met je sollicitaties te maken hebben? Zet ze allemaal in een mapje dat ook zo heet. Dat is uiteindelijk de makkelijkste manier om snel iets te vinden. Doe je dat niet omdat je vindt dat Google als zoekmachinebedrijf nu eenmaal prima zou moeten kunnen zoeken? Oké, dan vind je het mogelijk met deze tips inderdaad wel via de zoekfunctie.

Gebruik filters

Als je iets zoekt binnen Gmail, dan kun je filters instellen. Wanneer je het zoekveld aantikt, dan zie je ze al verschijnen. Je kunt filteren op labels (maar die moet je er wel zelf eerst op hebben gezet), op van, aan, bijlage en datum. Wat niet iedereen weet is dat je nog naar links kunt swipen: dan verschijnen er ook nog is ongelezen en agenda-updates uitsluiten bij. Een goede manier om toch wat meer te trechteren in je inbox.

Labels

Nog even over die labels. Hoewel dat een item is dat je echt van tevoren moet gebruiken, is het wel goed om te weten dat ze bestaan. Eigenlijk lijkt een label een beetje op een mapje, in die zin dat je iets een bepaalde categorie meegeeft. Alleen is het verschil dat een bericht met een label erop gewoon in je inbox blijft staan, met daarbij dat label dat duidelijk zichtbaar is, in plaats van dat het mailtje in een mapje verdwijnt. Op labels kun je dus met zoeken ook heel handig zoeken op ‘concertkaartjes’ en alle mails vinden die jij op het label ‘concertkaartjes’ hebt gezet. Maar nogmaals: dan moet je dat wel vooraf hebben gedaan.

Tik zelf waarin je zoekt

Een laatste, handige tip om iets in Gmail veel eerder te vinden, dat is om een soort filter toe te passen dat je zelf typt. Zo kun je bijvoorbeeld zoeken in alleen verstuurde mails: typ dan bijvoorbeeld ‘in:sent Rhodos’ als je zoekt naar mails over je aankomende vakantie naar het Griekse eiland, die je zelf naar je vrienden hebt verstuurd om ze alvast van een gezonde dosis voorpret te voorzien. Er zijn veel meer van die zelftik-filters dan je denkt. Dit zijn enkele voorbeelden

  • Bcc: (voor zoeken op mensen in de bcc van een mail)
  • Subject: (voor woorden die in de onderwerpregel van de mail staan)
  • – (heel belangrijk: hiermee kun je bepaalde dingen uitsluiten uit je zoekresultaten)
  • has:spreadsheet (mails waarvan je weet dat er een Spreadsheet aan hing)
  • “ “ (voor als je op precieze woorden wil zoeken)

Hopelijk vind je met deze tips eerder wat je zocht in Gmail. En zo niet: dan beter voorkomen (met mapjes en labels), dan genezen. 

Heb jij nog goede tips voor zoeken in Gmail? Laat ze achter bij dit artikel.

Gmail

Google LLC

8.0
Gratis
Via Google Play